TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Курс долара в Україні: що зміниться у вересні

Опубліковано: 16.08.2019 19:03
Курс долара в Україні: що зміниться у вересні

Експерти пояснили, як вплине на курс валют виплати за держборгом.

Експерти пояснили, як на курсі валют відіб’ються виплати за державним боргом, а також спрогнозували, яким буде на початку осені курс гривні в Україні. Про це пише видання “Сьогодні“.

Незважаючи на те, що дефіцит держбюджету України перевищив мільярд доларів, за даними Держказначейства, за сім місяців 2019 року, дохід склав 584,1 мільярда гривень або 97,4% від запланованого. Як вважають у Міністерстві фінансів, це сталося завдяки тому, що курс гривні зміцнився і замість закладеного в першому півріччі 28,3 за долар, він утримується на рівні 26,9 за долар. Тим не менш чиновники впевнені, що пікові виплати у вересні з держборгу Україна переживе, – пише Ровесник.

“Станом на 1 серпня сума коштів на Єдиному казначейському рахунку становила 49 млрд гривень, а на валютних рахунках Держказначейства в гривневому еквіваленті знаходилося ще 76,8 млрд грн. Накопичених коштів достатньо для обслуговування і виплат держборгу в найближчі місяці, що пом’якшує виклики, які стоять перед нами”, – кажуть у Мінфіні.

У серпні за боргами Україна повинна заплатити 9,7 мільярда гривень, у жовтні – 17,5 мільярда гривень, а в грудні – 8,6 мільярда гривень. Найбільшу суму доведеться віддати у вересні – 58,5 мільярда гривень.

Є невеликі запаси: експерти дали прогноз по курсу долара на початок осені

Курс долара у вересні 2019 – думка експертів (Віталій Носач, РБК-Україна)

Однак аналітики і експерти впевнені, що навіть така сума виплат не сильно позначиться на курсі валют.

“Сьогодні всі ризики вересневих піків зняті. Наприклад, у нас достатньо грошей в золотовалютному резерві. Швидше вплинуть на курс інші фактори. Наприклад, зниження цін на сировину на світових ринках. Якщо говорити конкретно про курс, то до пікових виплат вони заплановані на початок місяця. Я б говорив про збереження курсу в межах 25-26 гривень за долар”, – вважає аналітик Forex Club Андрій Шевчишин.

А ось економіст Олександр Савченко вважає, що проблеми можуть початися набагато пізніше і до кінця року долар може трохи “підрости”.

“Нацбанк не буде виходити на валютний ринок і скуповувати долари. Плюс зараз скорочуються витрати — буде менше витрачатися інвестиційних грошей. До того ж Мінфін продовжує позичати гроші під великі відсотки і в гривнях, і в валюті. І за рахунок І за рахунок надліміту нових боргів і будуть покриті виплати у вересні. Але це “халіф на годину” — в майбутньому це може негативно позначитися на курсі гривні. В цілому ж до кінця року, я думаю, буде 27-27,5 гривні за долар, але за умови, що не буде екстремальних подій”, – зазначив експерт. нових боргів і будуть покриті виплати у вересні. Але це “халіф на годину” — в майбутньому це може негативно позначитися на курсі гривні. В цілому ж до кінця року, я думаю, буде 27-27,5 гривні за долар, але за умови, що не буде екстремальних подій”, – зазначив експерт.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман