TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Абітурієнтам розповіли про алгоритм зарахування на бюджет

Опубліковано: 19.07.2019 12:03
Абітурієнтам розповіли про алгоритм зарахування на бюджет
Що варто знати абітурієнтам, які хочуть вступити на бюджетну форму навчання у ЗВО? Про найважливіші моменти — далі у матеріалі.

“Якщо заявник допущений приймальною комісією до участі у конкурсному відборі, то вступник матиме можливість до 12 години 26 липня отримати рекомендації щодо зарахування на бюджет. В електронному кабінеті з’явиться відповідний статус заяви. До 18 години 31 липня вступник має надати до приймальної комісії закладу освіти документи”, – розповіла директор ДП “Інфоресурс” Оксана Бєлік під час брифінгу

За її словами, серед документів, які необхідно подати до вишу, – копія документа, що засвідчує особу, оригінал документа про освіту та додатки до нього, документ щодо військового обліку, сертифікати ЗНО, 4 кольорові фотографії 3 на 4 та інші документи, що передбачені правилами прийому документів закладу освіти, – пише ternopoliany.te.ua.

Після цього вже до 12:00 1 серпня статус заяви вступника в електронному кабінеті міняється на “включено до наказу”. Це означає, що виш видає наказ про зарахування вступника. Якщо ж з якихось причин вступник не подає оригінали документів, то його виключають зі списку рекомендованих.

Якщо ж вступник не отримає рекомендації щодо зарахування на бюджет, автоматично буде включений до списку рекомендованих до навчання на контрактній формі.

До слова, станом на початок тижня до українських вишів подано понад півмільйона електронних заяв. Найчастіше абітурієнти обирають заклади вищої освіти Києва та Львова.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман