TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

В Україні дозволять не відвідувати школу: які нововведення чекають учнів

Опубліковано: 30.06.2019 21:03
В Україні дозволять не відвідувати школу: які нововведення чекають учнів

Сімейна освіта для школярів стане доступною з 1 вересня. Таке нововведення запровадило Міністерство освіти, а зараз відповідне положення на прийнятті в інших міністерствах.

Перейти на сімейну освіту зможуть всі бажаючі, достатньо буде лише написати заяву, а тому в МОН з нового навчального року очікують значне збільшення хоумскулерів. Сьогодні таких дітей в Україні 54 тисячі, – пише news.finance.ua.

Як зробити такий перехід комфортним для дитини і чи варто вчитися вдома?

За словами психолога, у якої двоє з трьох дітей навчаються вдома, хоумскулінг підходить не всім, і починати готуватися до такого переходу варто за півроку.

«Підготуватися, перш за все, повинні батьки, самі. Тому що, дуже часто саме батьки виявляються не готові. Не готові до того навантаження, з яким вони стикаються. Яким чином? Проконсультуватися з фахівцем. Щоб зрозуміти, з якими складнощами вони зіткнуться», – каже психолог Юлія Магеррамова.

У Міністерстві освіти кажуть, з нового навчального року стати хоумскулером буде набагато легше. Адже в Україні змінили положення «про індивідуальну освіту».

«За новим законодавством, вважається індивідуальним: сімейна освіта, екстернат і педагогічний патронаж. Педагогічний патронаж передбачає супровід педагога від школи, екстернат і сімейна освіта – це тільки консультації та оцінки. Сімейна освіта і екстернат дуже схожі між собою, але різниця в тому, що на сімейну мають право всі, а екстернат – це виключний перелік осіб», – розповідає державний експерт Директорату дошкільної та шкільної освіти МОН Олена Лінник.

Щоб організувати сімейне навчання вдома, достатньо принести відповідну заяву в школу за місцем реєстрації.

Приймати їх почнуть з першого вересня, коли запрацює відповідне положення.

Після цього викладачі допоможуть скласти навчальний план і проведуть і з батьками, і з дитиною консультацію. А в кінці семестру на дітей чекатиме оцінювання знань.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман