TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Штучне зміцнення гривні триватиме до кінця березня

Опубліковано: 13.02.2019 20:03
Штучне зміцнення гривні триватиме до кінця березня

Тимчасове штучне зміцнення гривні пов’язане з передвиборчими заходами влади і триватиме до кінця березня. 

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив фінансовий аналітик Олексій Кущ, – пише Бізнес Компаньйон.

«Ситуацію, що склалася з положенням гривні слід розглядати виключно в контексті передвиборчих приготувань», – сказав економіст.

Як зазначив А. Кущ, в зимовий період, як правило, гривня девальвує.

«У гривні як у типовій сировинної валюти, є два яскраво виражених ознаки – це цикл ревальвації, який припадає на весну-літо і цикл девальвації, який припадає на осінь-зиму», – додав він.

Як пояснив А. Кущ, такий стан сформувалося за останні два-три роки і є прямим відображенням сировинного характеру української економіки.

«Раніше ж, свого роду« трансформатором », який виправляв положення, була промисловість, якої в умовах деіндустріалізації практично не залишилося», – уточнив експерт.

А. Кущ також пояснив, що в січні цього року традиційний цикл ослаблення гривні не відбувся виключно через передвиборних факторів.

«Адже тоді б представникам влади довелося б на форумах розповідати, що девальвація гривні є тимчасовим і через кілька місяців вона зміниться зміцненням», – уточнив економіст.
Тому, як стверджує А. Кущ, навіть якби затвердження НБУ про зміцнення гривні були б правдою, то це б хороший «козир» в руках опозиції ще раз підкреслити слабкість чинної влади.

«Для цього в НБУ було прийнято рішення штучно утримати гривню до кінця березня. І застосували для цього принцип «монетарної пружини», коли Нацбанк розміщує депозитні сертифікати і продає їх комерційним банкам під 16% річних. А Мінфін розміщує на внутрішньому ринку гривневі валютні ОВДП під 18-20% », – пояснив економіст.

Але, при цьому, він додав, що ця «пружина» не може перебувати довго в стислому стані.

«Коли нерезиденти отримають доходи по ОВДП і почнуть вивозити ці гроші за кордон, тоді ми і побачимо ціну цій політиці», – підсумував А. Кущ.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман