TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Дівчина з Почаєва знову стала чемпіонкою області

Опубліковано: 15.10.2018 16:03
Дівчина з Почаєва знову стала чемпіонкою області

Переможець багатьох шахових турнірів України, талановита землячка з Почаєва Віра Венжинович  вп’яте стала чемпіонкою області. Нещодавно вона впевнено підтвердила свій високий спортивно-творчий рівень, виборовши перше місце на триденному чемпіонаті області із шахів у Тернопільському шаховому клубі «Авангард», – пише Місто.

Ще маленькою Віра Венжинович слухала і виконувала українські народні пісні, які їй наспівували рідні бабусі і дідусі. До співу в неї виявлявся своєрідний душевний потяг. Та у майже п’ятирічному віці вона захопилася грою в шахи. Тоді батьки говорили їй про їх бажання словами Луція Сенеки «Зроби перший успішний крок – і ти зрозумієш, що не все так страшно».

Шестирічною дівчинка  пішла на навчання у перший клас Почаївської ЗОШ, відвідувала гурток у Почаївському будинку дитячої творчості, стала учасником турніру в шаховому клубі «Гамбіт» у м. Тернопіль, де отримала IV розряд.

«Після того, як я стала переможницею на турнірі в клубі «Гамбіт», серйозно захопилася грою в шахи. Стараюся  постійно перебувати у пошуку, розумнішати, мудрішати, результативно зростати. Допомагає мені тренер із шахів Валентин Анатолійович Лещук», – говорить Віра Венжинович.

Віра провела переможну гру в шахових турнірах «Різдвяне Мукачеве» (Закарпатська область), «Метагалактичний пішак» (м. Чорноморськ Одеської обл.), де зайняла перші місця та отримала I розряд, стала призеркою Міжнародного турніру «Зачарована Десна» (м. Чернігів), всеукраїнських турнірів «Миколаїв ЧЕСС ФЕСТ», «Дніпровські зорі» (м. Нова Каховка Херсонської обл.). Зараз готується до виступу в шаховому турнірі в м. Чернівці.

У тому, що Віра мала можливість побувати на багатьох шахових турнірах, вона завдячує підприємцю Івану Боцюку. І принагідно зазначала, що живе з великою  надією стати кандидатом у майстри спорту України.

Нині Віра Венжинович – учениця 6-А класу Почаївської ЗОШ І-ІІІ ст., відмінниця, танцюристка, шахістка, перебуває у постійному освітньому, спортивному, культурно-духовному зростанні. І в цьому, вона вважає, є велика заслуга її родини, а також вчительки початкових класів Тетяни Іванівни Гуцало, класного керівника Ольги Борисівни Зінкевич.

Під час нашої зустрічі батьки Віри – тато Іван Федорович та мама Ірина Петрівна – щиро і тепло розповідали про сина Бориса – студента Львівського медичного університету та доньку Віру. «Спасибі Богові, що послав нам таких дітей – гарних і розумних, добрих і кмітливих, благословенних іти до наміченої мети», – душевно і радо говорили вони.

Борис ФЕДИШЕН,
м. Кременець


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман