TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Жінка народила дві двійні в один день через рік

Опубліковано: 14.08.2018 10:41
Жінка народила дві двійні в один день через рік

У селі Града Кременецького району кожен покаже добротну хату, де живуть Трачуки. Адже усі знають цю незвичайну сім’ю – тут ростуть дві двійні, – пише Актуально сьогодні. Дітки народилися в один день через рік!

Молода мама сама з двійні

Нас зустрічає молода жінка, яка стала мамою п’яти малюків уже в 25 років. Вона весела, щаслива, не відчуває такої втоми, як раніше, бо діти виросли. Найстаршій донечці Юлі виповнилося 10 років. Двійнятам Денису і Даринці скоро вісім, а Костику та Оленці – сім. Вони усі четверо в один день святкують день народження. Галас, сміх, жарти панують тоді у хаті. Бо з року в рік і родину, і кумів, і батьків не полишає одна і та ж думка: як Люда і Микола умудрилися так вирахувати, щоб в один день з різницею в один рік народити дві двійні?! Припускають, що книжок начиталися, тому і зуміли спланувати. Це ж питання цікавить і нас, – пише visnyk.lutsk.

– Так уже вийшло випадково, – сміється Люда. – Я сама з двійні. Моя сестра дуже хотіла народити чи близнюків, чи двійнят, але в неї діти різні.

Люда розповідає, коли на УЗД вперше почула, що носить під серцем двійню, хлопчика і дівчинку, з чоловіком невимовно зраділи. А через три місяці після народження Дениса і Даринки жінка зрозуміла, що знову вагітна. Навіть у думках не могла припустити, що знову буде двоє малюків!

– Лікарка, яка мене обстежувала, питає: «Хто у вас є?» Відповідаю: «Старша дочка і двійня: хлопчик та дівчинка». Каже: «Знову двійня. І що ви з ними будете робити?» – «Як що? Глядіти!» Вона на мене так здивовано подивилася. А в мене і думки не було аборт робити! Чоловік у мене хороший, є за ким родити, батьки допомагають.

Коли Люда подзвонила Миколі і ошелешила другою двійнею, він подумав, що то жарт. Бо якось не вірилося, що так буває. А коли наближався час пологів, у родині ще й пожартували, що старшим дітям подарунок буде. Люда сміється, що звістку про жінку, яка носить другу двійню, тобто про себе, почула у лікарняній черзі, де вагітні чекали прийому. Вони, обговорюючи новину, не здогадувалися, що поряд з ними сидить ця унікальна мама. Неабияк здивувався і лікар, коли у неї почалися перейми. «Скільки старшій двійні?» – запитав. «Сьогодні рік», – відповіла. «Ви що, жартуєте?!» – аж не повірив.

Що цікаво, Люда народила другу двійню з тим самим зростом і вагою, як і першу! По 52 сантиметри, трохи більше трьох кілограмів.

Усі четверо дітей разом потрапили в лікарню

Спочатку, звісно, було важко глядіти одразу п’ятьох малих діток. Допомагали чоловікові батьки, з якими разом живуть, час від часу приїздила Людина мама. Спочатку було трохи лячно, як справлятимуться з такою купою дітвори. Та сьогодні найважчий період уже позаду. Зі страхом Люда згадує, коли обидві двійні потрапили в лікарню із запаленням легень.

– Денискові і Даринці було тоді більше року, а Костику та Оленці – всього два місяці. В усіх кашель, висока температура. Добре, що свекруха і мама лишалися зі мною ночувати. Як ми це пережили?! – і тепер дивується Люда.

Діти зовсім різні. Хлопчики рухливі, дівчатка спокійніші. Щоб усіх разом добре було глядіти, чоловік змайстрував санки на чотирьох дітей, широку гойдалку одразу на всіх, щоб і мама змогла поряд сісти. Веселий щебіт у хаті втихає, хіба коли дітвора йде до школи. А коли настає вечір, дітки туляться до мами.

– Що ще у житті треба? – усміхається жінка. – Діти – то моє найбільше щастя.

Олена ПАВЛЮК


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман