TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

В Борщеві поліцейські «вибивають» із дітей свідчення?

Опубліковано: 29.05.2018 11:14
В Борщеві поліцейські «вибивають» із дітей свідчення?

У місті Борщеві, що на Тернопільщині, трапилася резонасна ситуація, в якій 13-річний хлопчик став жертвою поліцейських. Про це із гнівом та обуренням написала депутат-свободівець міськради Христина Яворська, – повідомляє “В курсі”:

“Реформа поліції як вона є! Казала моя прабабуся, що є люди, а є людиська. Так само є поліцейські, а є мусора!
Сьогодні, будучи в поліції за іншою справою, довелося стати свідком дуууууже цікавої ситуації. І зараз прошу абстрагуватись від імен та прізвищ і уявити, що йдеться саме про вашу дитину!!!

13-ти річного хлопчину поліцейські без дозволу на те батьків/опікунів/представника адміністрації, уповноваженого вчиняти такі дії забрали у Борщівський відділок поліції, щоб відібрати “пояснення”. Що, до речі, можна було зробити і вдома. Хлопчика забрали без жодного дорослого. І протримали там самого близько 2-3 годин. В нашій присутності у відділення приїхав чоловік, який назвався другом сім’ї, котрого прислала мама, щоб забрати дитину, бо мама у Києві на роботі, батька немає, дитина живе з дідусем, який не є опікуном (!) і не в праві давати чи не давати будь-яких дозволів на вчинення з дитиною будь-яких дій. Зі слів мами, дитина у стресі і просить, щоб хтось його забрав.

Чоловік попросив вивести хлопця, пройшло близько 20 хвилин, після численних дзвінків до знайомих поліцейських, а також до О. М. Богомола, дитину таки вивели. Хлопчик в деморалізованому стані вилетів на вулицю. Його трусило, він заїкався і мав явно заплакані очі. Чоловік зупинив і повернув його. Хлопчик у присутності поліцейського, який вивів його боявся говорити, пізніше сказав, що його били. Ми викликали швидку о 16:15 годині, щоб зняти побої, які мали б бути, якщо дитина говорить правду.

Через певний час чоловік, який забрав хлопчика, повернувся у відділення, щоб написати заяву на дії поліцейських, адже, з його слів, у лікарні таки підтвердили факт побиття дитини. Підірвана мочка вуха, забите ребро, вибита пломба тощо. Написав заяву, ми вписалися свідками. Хлопчик стверджує, що він був сам і п’ятеро поліцейських, що “вибивали” правду.

А тепер найцікавіше, чоловік був налаштований дуже войовничо, адже сам має двох дітей, які могли б бути на місці хлопчини. Але, як виявилось, брат чоловіка – поліцейський на пенсії, і якби я написала прізвище, ви б точно знали, про кого йдеться! Ми попереджали, що це буде резонансна справа і пропонуватимуть гроші, тиснутимуть різними методами. До цього варто бути готовим, а особливо враховуючи той факт, що чоловік не є родичем хлопця.

Не пройшло і 20 хвилин після того, як чоловік написав заяву і дав пояснення та вийшов з відділення, як почалася “робота” системи! Ми вже вийшли з відділення, коли зустріли того ж чоловіка, якого по телефоні прямо в нашій присутності заставляли забрати заяву, і не хто інший, як той самий брат на пенсії. Лиш одна проблема: ми обидвоє, я та мама, підписали заяву як свідки. І всю цю картину спостерігало ще кілька знайомих мені людей. І швидку також викликали ми.

Тому прошу громадськість розповсюдити цю новину як можна гучніше. А ще прошу розуміти, що якщо з кимось з нас, свідків, щось трапиться, то шукайте правди в прямому розумінні слова у правоохоронних органах.

   І насамкінець, бережіть дітей, бо хлопця виловили за те, що він розбив і зняв розбите опукле дзеркало на одній з вулиць Борщева! Та, власне, навіть якби він його і вкрав, це не привід бити дітей!”


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман