TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

«Пальці диявола»: на Тернопільщині знайшли незвичайний гриб

Опубліковано: 14.09.2022 16:31
«Пальці диявола»: на Тернопільщині знайшли незвичайний гриб
У Тернопільській області на території колишнього Підгаєцького району в місцевих лісах знайшли рідкісний гриб – “пальці диявола”.

Про знахідку в лісах Підгаєччини написали місцеві жителі – Сергій Штай, Ніна Банах та Мирослава Богуцька.

“Рідкісну знахідку подарував мені ліс 11 вересня цього року – дивовижного гриба, неподібного на всі інші, які я досі бачила, стрічала за свого життя, подібного з виду на яскраву морську зірку, барвисту квітку, каракатицю чи восьминога. Перше враження – незвичне, трошки моторошне і страшнувате, таке щось казкове, інопланетне, але надзвичайно цікаве, – відзначила Мирослава Богуцька. –  Дивне пелюстя рожевувато-червонуватого кольору, як щупальця або пальці, що розпускаються, як спрут, поцяцьковане різними мухами і комахами, що прилипли до слизу, що покриває тіло гриба, і мабуть, своїм неприємним запахом, з асоціацією тухлятини, принаджує їх”.

В народі такий гриб називають ”пальцями диявола”, а наукова його назва – квітохвісник Арчера.

“Це моя перша зустріч в живій природі з таким незвичайним грибом. Знахідку подарував молодий грабовий ліс на невисокій горі. Зрозуміла відразу, що – гриби, їх було троє на галявині, тільки нічого не відала про таке чудо”, -відзначила жінка.

У коментарях до посту мешканці Підгаєччини відзначили, що також зустрічали рідкісний гриб.

“І я такого знайшов, в лісі біля “Алеї слави”, -відзначив Сергій Штай.

До слова, офіційно цей гриб має назву – Антурус Арчера ( лат.  Clathrus archeri ) – вид грибів роду Решіточник ( лат.  Clathrus ) сімейства Веселкових . Відома народна назва Пальці Диявола.

Та не дивлячись на жахливий і противний вид цього гриба, він все ж є їстівним, але ті, хто його скуштував, кажуть, що смак і запах такий же огидний, як і зовнішній вигляд.

Його можна вживати в їжу лише в тому випадку, якщо людина потрапила в таку ситуацію, що їсти нічого, крім цього гриба. Але якщо життя дозволяє харчуватися нормальною їжею, то пальці диявола не потрібно навіть пробувати.

Взагалі це гриб дуже рідко потрапляє на очі.

Коли він цвіте, то лякає людей зовнішнім виглядом і запахом, схожим на собачий кал. Тим, хто намагався спробувати на смак пальці диявола, довелося тривалий час налаштовуватися на це, оскільки лякав зовнішній вигляд і запах зниклого м’яса. Крім цього, на щупальцях присутній до жаху противна слиз, що прилипає до рук.

Але все ж знайшлися такі люди, любителі гострих відчуттів, яким вдалося приготувати з нерозпущеною яйця блюдо. За їх розповіді, він має нудотний смак, але цікаве відчуття від цього залишилося надовго.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман