TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Безплатний проїзд: перший соціальний автобус в Підволочиській громаді (Відео)

Опубліковано: 17.02.2022 17:46
Безплатний проїзд: перший соціальний автобус в Підволочиській громаді (Відео)

Перший соціальний автобус їздить селами Підволочиської громади. Проїзд у ньому безплатний для усіх. Про це Суспільному розповів заступник селищного голови Володимир Витрикуш.

За його словами, через те, що в селах Клебанівка та Шевченкове Підволочиської громади була проблема з автобусним сполученням, селищна рада оголосила тендер для перевезення пасажирів, – повідомляє Суспільне.

“Торік на сесії прийняли рішення купити муніципальний автобус. На це з бюджету громади виділили 195 тисяч гривень”, – каже Володимир Витрикуш.

Водій Адам Скалацький за кермом – понад 50 років. Їздить у понеділок, вівторок та середу. Зараз він курсує за маршрутом Клебанівка, Шевченкове, Мовчанівка, Дорофіївка, Супранівка, Росохуватець. За день автобус проїжджає до 12 кілометрів.

«Люди їдуть, був один день, Мовчанівка – було десь 15 людей. Рейсів вистачає, люди задоволені, особливо, бабці. Там, де Плебанівка, Шевченкове село, там 7 років автобуса не було».

Зараз у селі Дорофіївка зареєстровано 370 людей. Більшість – пенсійного віку, – розповів староста села Ігор Жуковський.

«Приїжджає один раз на тиждень. О 8 годині ранку вже є в селі. І о 12 повертається вдруге. Більше жоден транспорт до нас не приїжджає. Тільки таксі з Волочиська. В основному ті люди, які їздять, не мають свого власного транспорту».

“Три роки автобуса не було. Тим, хто має машину, добре. А тим, хто немає, чим їхати? Таксі 150 гривень. Люди готові навіть гроші платили, лиш би автобус щодня їздив. Рейсовий. Хай зроблять вранці і в обід. Ось людям треба до лікарні, чим їхати?”, – говорить жителька села Євдокія Горбатюк.

78-річна Катерина Базилінська родом зі села Коршилівка. Жінка каже, звідти до Підволочиська майже 10 кілометрів.

“І по справах, і в лікарню треба, і за газ платимо. Я, приміром, щомісяця мушу їхати і платити за газ”.

За словами голови Підволочиської громади Віталія Дацка, половину сіл громади забезпечили рейсами соціального автобуса.

“Цьогоріч на це виділили з бюджету 160 тисяч гривень. Їх, якщо ми не будемо додавати нові маршрути, має вистачити. Тобто, на мінімальну зарплату водієві, на пальне і на ремонт автомобіля. На одне село припадає десь 15-20 тисяч на рік”, – каже Віталій Дацко.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман