TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

За якими принципами працює система «Прозоро»

Опубліковано: 24.12.2021 15:19
За якими принципами працює система «Прозоро»

Власне назва революційної на час запровадження, 2016 рік, з урахуванням стану української економіки, системи здійснення державних закупівель проголошує свій основний принцип функціонування. В першу чергу, це суцільна прозорість процесу торгів в цілому та їх результатів після завершення.

Керівник процесу

«Прозоро» є електронною системою, тобто становить собою центральну інформаційну базу, дані котрої зберігаються на серверах. Було спеціально створене державне підприємство з однойменною назвою «Прозоро» задля технічного обслуговування серверних потужностей, а також забезпечення консультаційних та маркетингових заходів.

Закупівлі є основним пунктом бюджетних витрат, через це їхній контроль здійснюють відповідні державні органи:

  • Рахункова палата займається зовнішнім аудитом та перевіркою ефективності закупівель;
  • Держказначейство контролює реєстрацію та оплату за договорами;
  • Держаудиторська служба пильнує процес;
  • Антимонопольний комітет створив постійну колегію для розгляду скарг.

Врегулюванням питань політичного характеру, тобто розробкою і затвердженням правових актів, займається Мінекономрозвитку і торгівлі.

Надійна основа

Базові принципи діяльності «Прозоро» законодавчо закріплює 3 стаття 922 закону з 2015 року. За ними здійснення державних закупівель, окрім повної прозорості процесу, має також забезпечити:

  • здорову чесну конкуренцію учасників;
  • максимальну економію бюджетних коштів;
  • ефективність процесу державних закупівель;
  • безпристрасний розгляд та об’єктивне оцінювання пропозицій;
  • відсутність власне можливості будь-якої дискримінації учасників.

«Прозоро» має запобігти можливості корупційної діяльності та зловживанням в цій сфері. Важливу роль відіграє громадський контроль щодо розкриття шахрайських схем. Бо ж «Прозоро» відкрила всю наявну інформацію на своєму офіційному сайті.

Долучитися до торгів

Особливістю «Прозоро» є відсутність можливості для учасників приєднатися безпосередньо в систему. Це здійснюється виключно через реєстрацію на офіційно авторизованих майданчиках, як от на tender.uub.com.ua.

Для підприємців електронний аукціон є слушною нагодою подальшого розвитку за рахунок отримання державних замовлень. До запровадження «Прозоро», в еру корупційних схем, й гадки не було про рівні умови для всіх учасників торгів.

Сьогодні потрібно лише зареєструватися на tender.uub.com.ua.

Найважливішою запорукою успіху є вибір надійного партнера. Надійність УУБ перевірена часом з 1997. Гарантію цифрової безпеки підтверджує атестат відповідності комплексної системи захисту інформації, виданий Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації.

Окрім обрання майданчика з бездоганною репутацією, вивчайте можливості, які надаються клієнтам додатково. З реєстрацією отримаєте кваліфіковану клієнтську підтримку на всіх етапах, а також матимете гарячу розсилку актуальних тендерів задля здійснення їх системного аналізу.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман