TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Загадкова смерть 24-річного жителя Шумська. Мама покійного розповідає шокуючі подробиці

Опубліковано: 24.11.2021 06:29
Загадкова смерть 24-річного жителя Шумська. Мама покійного розповідає шокуючі подробиці

24-річний Сергій Миколайчук повернувся на Тернопільщину із заробітків з Польщі, в обід наступного дня його мертвим виявили у квартирі однокласника і найкращого друга. Був у помешканні і третій чоловік, – пише 20 хвилин.

Мати покійного не може оговтатися від горя. Запевняє, що її син був абсолютно здоровим. Жінка хоче знати правду, що насправді сталося тієї фатальної ночі. А її адвокат вже  звернувся до прокуратури та просить притягнути до відповідальності друзів, поруч з якими помирав Сергій, а ті навіть не відреагували…

Ми дізналися деталі резонансу. Історія і справді досить заплутана. І мамине серце не може заспокоїтись, бо втратило свою дитину.Я хочу знати правду. Я ніколи не заспокоюсь, поки все не з’ясую, як і чому померла моя дитина, — до редакції звернулась жителька Шумська Іванна Миколайчук. — Я просто не зможу жити спокійно. Як абсолютно здоровий 24-річний хлопець помирає поруч з друзями, а ніхто нічого не бачив? Може, мою дитину ще можна було врятувати. Я не заспокоюсь, поки не довідаюсь правду. Хоча би заради пам’яті сина…

Всі три справи можуть бути пов’язані

Тіло 24-річного Сергія Миколайчука знайшли у квартирі його друга та однокласника, теж Сергія, близько обіду 16 листопада 2021 р. у Шумську. Був у помешканні ще один товариш господаря. Мати каже, на похороні її сина не було ні одного, ні іншого. То чому не прийшов найкращий друг попрощатись із покійним, якщо йому нема чого приховувати?

Наша співрозмовниця пані Іванна має багато питань. А смерть її 24-річного Сергійка, старшого із синів, окутана таємницею. Як вона розповіла редакції “20 хвилин”, приблизно рік тому в житті її сина почались відбуватись незрозумілі для неї події. Син написав заяву до поліції, що у нього вкрали з картки п’ять тисяч грн. Зробили це нібито знайомі того ж найкращого друга і однокласника Сергія, у квартирі якого в листопаді знайшли тіло. А через кілька місяців після заяви до поліції у помешканні вже нині покійного відбувався обшук – слідчо-оперативна група разом зі службовим собакою шукала наркотики вдома у Миколайчуків. Проте нічого не знайшли. Про долю обох кримінальних проваджень пані Іванна, каже, не може нічого дізнатись. Проте жінка припускає, що ці всі три справи можуть бути пов’язані між собою.

Повернувся з Польщі, невдовзі знайшли мертвим

Востаннє Сергій приїжджав з Польщі на Тернопільщину влітку, купив собі машину, якою натішитись не міг. Побувши вдома недовго, знову поїхав заробити грошей.

Вітчим насмажив картоплі та запросив Сергія до столу. Проте той відмовився, кілька хвилин перекрутився вдома, розібрав частину дорожньої сумки, власні речі навіть не зачіпав. І кудись пішов з незнайомим хлопцем, який його зустрів у Шумську і який чекав, поки Сергій розпакує сумки, каже матір. Взяв 100 злотих.

— Син сказав, що йде в гості до однокласника Сергія, який вже на нього чекає. Я ще намагалась зупинити – чого ти туди летиш, відпочинь з дороги. Ніби відчувала щось… — каже матір.

Ще кілька разів мати намагалась набрати Сергія. Марно. Наступного дня бачила, що він о 7 ранку був в мережі, значить не спав і заходив в Інтернет. Сергій вдома не ночував. А невдовзі їй подзвонили, що сина знайшли мертвим у домі однокласника. Експерти назвали й попередню причину смерті – панкреонекроз. І що приблизна година смерті 10-12 година 16 листопада.

Чи були там наркотики?

Як переконує мати покійного, той третій товариш Олег розповів, що коли прийшов до них у квартиру, то Сергій Миколайчук вже був напідпитку і лежав на підлозі. Щось дивне бурмотів, підхлипував. Господар разом з Олегом сіли нібито сиділи до обіду наступного дня, не лягали спати. А коли надумали розходитись, помітили, що Сергій не дихає.

Мати померлого каже, що майже одразу однокласник видалив всі акаунти і сторінки у соцмережах, а телефон весь час був вимкненим.

Експерт, котрий робив розтин, повідомив, що син помер, якщо простими словами, від крововиливу у підшлункову. Проблем зі здоров’ям раніше не було жодних, переконує мати.

Справи з наркотиками і грошима?

Непокоїть жінку ще два моменти, які передували смерті сина. Іванна припускає, що всі події можуть бути пов’язані між собою. У грудні минулого року син був у Шумську і ходив в гості до того ж друга Сергія. Напередодні повернувся з Польщі. Там ніби він залишив телефон, а коли повернувся, помітив, що з картки зникли 5 тис. грн. У квартирі тоді були ще двоє хлопців. Коли Сергій сказав, щоб повернули гроші, ті відмовились. Тоді Сергій Миколайчук написав заяву до поліції, що в нього вкрали кошти.

Друга історія сталась вже навесні, Сергій поїхав до Польщі. Проте одного дня до Миколайчуків постукала поліція. На порозі було чоловік 10, зі службовим собакою. Поліцейські сказали, що в них є постанова на обшук. Мовляв, ваш син зберігає наркотики. Шукали кілька годин, обшукали все, але ніяких наркотиків не знайшли.

Матір оббиває пороги прокуратури і поліції

Жінка каже, що коли поцікавилась долею розслідування у поліції, їй відповіли, мовляв, він боргував гроші тим хлопцям, ті забрали. Тоді навіщо ж її Сергій шукав проблем, якщо справді був винен комусь гроші і писав заяву? Чому не розрахувався одразу, адже завжди мав гроші, бо непогано заробляв за кордоном?

Матір звернулась до прокуратури і вже написала заяву про залишення її сина в небезпеці. Навіть якщо Сергій і лежав на підлозі, як двоє товаришів провели біля нього не годину, не дві, а понад 12 і дозволили йому спокійно померти? Принаймні, Олег стверджував, що спати вони не лягали. Непокоїть її і те, що коли забрали вже забальзамоване тіло Сергія з моргу, на його колінах були ушкодження, над бровою з лівого боку і на бороді садна, губа була синьою.

Що кажуть у поліції

Жінка знає, що поліція розслідує кримінальне провадження за ст. 115  Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне вбивство. Проте деталей справи не знає зовсім.

У поліції підтвердили, що справу розслідують, як умисне вбивство, проте з позначкою «смерть через хворобу». Справу  не закривали. Про це повідомив начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета.

До поховання молодого чоловіка проби на наркотики в нього не брали. Щодо справи зі зникненням грошей, за заявою Сергія Миколайчука, справу розслідують досі. А телефон й справді вилучили працівники поліції. Після завершення розслідування його повернуть спадкоємиці.

Жодного провадження щодо наркотиків, де б фігурував Сергій Миколайчук, у поліції немає. І додали, що фігурантом подібної він міг би стати тільки за продаж наркотичних засобів. За вживання «криміналу» немає.

Адвокат матері померлого Сергія Віталій Сідоров повідомив, що 22 листопада ним подана заява до Кременецької окружної прокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності трьох осіб – двох, які перебували у квартирі, де виявили тіло Сергія, і третьої невстановленої особи.

Куди зник однокласник померлого

Батько Сергія, у квартирі якого виявили мертвим синового однокласника, погодився поспілкуватись із журналісткою та розповісти деталі трагедії, про які йому відомо. Стверджує, загиблий був йому як син, діти дружили роками і, коли вчились в одному класі, навіть жартома називав обох Сергіїв «мої дітлахи». Тому і його родина зараз переживає не найкращі часи – через трагедію.

Турбують чоловіка і чутки про наркотики, які ростуть у Шумську. Каже, ніколи не помічав за сином, що вживав. Тим більше, що малий запевняє батьків: будь-якої миті готовий піти і здавати будь-які аналізи, аби довести, що не вживає і не вживав наркотиків.

Віктор Філіп’юк запевнив, що син досі не оговтався від того, що сталось, перебуває у шоковому стані, тому потребує меддопомоги. Він не переховується і найближчим часом, запевняє, обов’язково зустрінеться з матір’ю померлого Сергія.

Коли син подзвонив батькові та повідомив, що трапилось, той каже, толком нічого не міг зрозуміти. Його Сергій кричав і ридав у слухавку, у нього була істерика.

У хлопців була істерика

Застали сина і його товариша Олега в стані шоку –у хлопців була істерика. Хоч і рахують себе за дорослих, але вони ще діти, пояснив синів стан батько. Тоді кинулись рятувати хлопців – їм медики кололи заспокійливе. У квартирі вже працювала слідчо-оперативна група, яку викликали лікарі швидкої.

Хлопці, які побачили друга мертвим у квартирі, самі намагались викликати швидку, розповідає батько. Але «автомат» щораз з’єднував їх з диспетчером в інших містах. Тоді вони побігли до швидкої самі – та розташована буквально через дорогу від квартири, де трапилась трагедія.

Непокоять батька і чутки та розмови про наркотики, які нібито вживали хлопці разом з алкоголем. Проте син божиться, що такого не було. Батько каже, дуже хоче вірити сину.

Недопиту пляшку спиртного поліція, каже пан Віктор, забрала як речовий доказ. Разом з посудом, з якого хлопці пили. А речі покійного Сергія, кросівки, телефон, гаманець, досі перебувають в нього вдома. І готовий їх повернути при зустрічі матері покійного.

Батько однокласника та кращого Сергієвого друга співчуває матері і брату померлого. Каже, це величезна трагедія, — ховати своїх дітей, і так не має бути. А ще більше хоче, аби у Шумську припинили нарешті обговорювати і саму трагедію, і обох Сергіїв — і його сина, і його померлого найкращого друга…

Якщо товариші покійного готові розповісти, як усе відбувалося того дня у квартирі, ми готові опублікувати їхні позиції.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман