TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У Бережанах спіймали п’яного водія за кермом, але не змогли його покарати

Опубліковано: 18.11.2021 21:31
У Бережанах спіймали п’яного водія за кермом, але не змогли його покарати

Водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння, але у поліції не виявилося доказів того, що він їхав автомобілем, – пише Тернополіс.

Як вбачається із матеріалів судової справи, випадок трапився 14 серпня цього року у Бережанах. Ввечері, близько 22.30, на вулиці Чорновола поліцейські спіймали водія автомобіля “Опель Омега”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події водій “Опеля” відмовився, також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

Відтак, на кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судове засідання водій “Опеля” не з’явився, але надіслав письмове пояснення, у якому вказав, що не визнає своєї провини, бо не керував автомобілем, а лише знаходився на місці водія. Коли приїхали поліцейські, автомобіль не рухався. Відтак, чоловік просив закрити провадження у справі, оскільки в матеріалах відсутні докази його провини.

У суді допитали одного із свідків, який надав пояснення на користь водія “Опеля”. Свідок пояснив, що того дня відпочивав у Бережанах на озері і ввечері хотів добратися додому в село Лапшин. Дорогою до центру побачив автомобіль “Опель Омега”, який належить односельчанину. Отож, зателефонував до односельця в надії доїхати з ним додому.

У відповідь той сказав, що нині нікуди уже не поїде, бо гостює у сестри, однак обіцяв допомогти і за якусь хвилину вийшов на вулицю. Далі власник “Опеля”, за версією свідка, почав телефонувати до знайомих таксистів і в якийсь момент присів за кермо свого авто. І якраз у цей час приїхала поліція…

Отож, зважаючи на пояснення свідка та відсутність доказів керування транспортними засобом, Бережанський районний суд постановив провадження у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія “Опеля” закрити у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Бережанським поліцейським слід перейняти досвід своїх колег із Бучача, які уже навчилися притягувати до відповідальності водіїв, які сидять п’яними за кермом і начебто нікуди не їдуть. Один з таких прикладів можна прочитати ось тут за посиланням.

А що стосується конкретно водія автомобіля “Опель Омега”, то це уже “битий вовк” у справах за статтею 130 КУпАП. У 2018 році Володя Б. у Бережанах попався п’яним за кермом. Тоді результат був 2 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння. І ось тоді, у 2018 році, Бережанський районний суд дав порушникові 10200 гривень штрафу, але кермувальник згодом в Апеляційному суді оскаржив постанову і уник покарання за нетверезе водіння.

Слід зауважити, що впродовж останнього місяця на Бережанщині з вини нетверезих водіїв трапилися дві дорожньо-транспортні пригоди, у яких загинули четверо людей. Тож питання боротьби з п’яними кермувальниками на Бережанщині дуже актуальне.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман