TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Як у Козові 200-річну липу врятували

Опубліковано: 06.12.2020 10:46
Як у Козові 200-річну липу врятували

Про соціально-важливий проєкт «Міст Доброти» у ЗМІ повідомляли не раз. В його основі – здійснення добрих справ у реальному житті. Ось і минулого тижня до списку добрих справ додалась ще одна: порятунок і оздоровлення 200- річної липи в смт Козові. Спільними зусиллями голови проєкту «Міст Доброти» Марії Гуски, екс-голови селищної Ради Ярослава Адамова, директорки Козівської ЗОШ№1 Людмили Ліщишин, робітників та учнів 200-річна липа отримала нове життя. Глибоке дупло (понад людський зріст), яке пришвидшувало руйнацію дерева, нарешті ліквідували. Для цього Ярослав Адамів виділив необхідні матеріали: цеглу, пісок, глину, цемент. Працівники школи Петро Горохівський та Орест Швець дбайливо замурували згадане дупло, – повідомляє TeNews.

Напередодні зими учні, вчителі та представники активу «Алеї Доброти» у смт Козова провели захід «Добрі справи змінюють довкілля і світ». Відкрила захід директорка школи Людмила Ліщишин, яка подякувала всім, хто долучився до відновлення старої липи: «Ми щиро вдячні ініціаторці проєкту п. Марії за підтримку нашої спільної шкільної справи –відновлення старої липи. Більш того, у нас є спільне бачення початої доброї справи – подання в Міністерство екології відповідних матеріалів для розгляду про визнання цієї 200- річної липи пам’ятником природи. Для цього є всі підстави. І тоді почата справа набуде свого завершення, оскільки, відвойована від зрубу, стара липа кожен рік засвідчує нам про своє право не тільки на життя, а й на особливе значення, як природне явище. І це важливо для нас, для жителів селища і для майбутніх поколінь».

Ініціаторка проєкту «Міст Доброти», голова Тернопільського Центру духовного розвитку Марія Гуска: «Спільні зусилля приносять найбільшу радість. Одна людина може здійснити багато корисних справ і це важливо. Але, коли справа об’єднує зацікавлених людей і здійснюється разом, це завжди щось особливе, тому що життя тримається на згоді та єднанні особистостей. І це правильний шлях до успіху та добрих взаємовідносин. Коли озвучується хороша ідея – це добре.Коли приймається спільне рішення – це дуже добре. Але коли ідея та рішення переходять у дію і, незважаючи на перешкоди та труднощі завершуються добрим результатом, це – дієвість доброти, що живе в кожній людині і приносить користь багатьом та надовго. Навіть те, що, незважаючи на холодний осінній день, ми зібралися біля відновленої старої липи, щоб засвідчити нашу цілеспрямованість у подальших добрих справах, багато чого варте. Адже радість завершеної прави, наші спільні добрі почуття, позитивність проросте тут і стане місцем сили, місцем затишку та підтримки для багатьох людей. Мені особливо приємно, що до добрих справ проєкту приєднуються нові учасники, і особливо радісно бачити в колі однодумців молодь. Усім їм особлива подяка від активу соціально-значимого проєкту «МістДоброти», жителів смт. Козова».

тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини, Козова, липа

У відкритті заходу взяли участь Ніна Рибіцька – заввідділом образотворчого мистецтва Козівської Державної школи мистецтв, Лілія Шимонович –  заступник директора КЗОШ №1, Ірина Стасюк – педагог-організатор. Також –  учні. Особливо цікавим був виступ восьмикласниці Оксани Ремез, яка розповіла про вікову історію липи. «Співуча група» виконала пісні на вірші Лілії Шимонович, прозвучали виступи активістів учнівського екологічного гурту.  Серед них запам’яталися ось ці важливі посили:«Природа – наша втіха. Не завдавай їй лиха. Природа – це наш рідний дім, тож треба берегти її усім! Будь природі другом! Хай квітне Земля від роду до роду! Природа наша мати – слід її оберігати! Рости, виростай – про природу дбай!Залиши добру пам’ять на Землі – посади дерево! Посадив дерево – себе прославив, посадив сад – рід прославив». На завершення присутні пов’язали різнокольорові стрічки до розлогих гілок старої липи, на пам’ять про спільну обіцянку – прикрашати добрими справами довкілля, місто,своє життя та життя інших.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман