TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Священники Тернопільщини здобули призове місце у турнірі з мініфутболу

Опубліковано: 20.10.2020 17:33
Священники Тернопільщини здобули призове місце у турнірі з мініфутболу

V турнір з мініфутболу ім. священномученика Омеляна Ковча серед священників УГКЦ відбувся 15 жовтня в ораторії св. Івана Боско отців-салезіан м. Винники (Львівщина). Представники 9 єпархій УГКЦ мірялися силами у мистецтві володіння м’ячем та командної гри.

З благословення архиєпископа і митрополита Василія Семенюка у змаганні взяла участь команда отців Тернопільсько-Зборівської митрополії, серед них: о. Іван Подоляк, о. Роман Коцур, о. Михайло Піняга, о. Іван Гнилиця, о. Віталій Олійник, о. Михайло Небельський, о. Тарас Бенедига, о. Андрій Магас. У запеклій боротьбі команда духовенства Тернопільщини посіла 2 місце.

«У відбірковій групі ми здолали команди Стрийської, Кам’янець-Подільської єпархій та Івано-Франківської архиєпархії, – розповідає о. Михайло Піняга. – У півфіналі ми виграли у священників Мукачівської греко-католицької єпархїі з рахунком 1:0. У фінальному поєдинку ми знову зустрілися з командою Стрийської єпархії. Поєдинок був непростим і завершився нічийним результатом 1:1. А вже у серії післяматчевих пенальті ми, нажаль, поступилися з рахунком 2:3», пише tze.org.ua.

Отець Михайло Піняга висловив вдячність гравцям та особливу радість, адже за 5 років турніру – це найбільше досягнення отців Тернопілля. «Кращим бомбардиром у команді був о. Іван Подоляк, священнослужитель з с. Гайворонка (Теребовлянського району), який забив 6 м’ячів», – додав о. Піняга.

Змагання відбулося за сприяння відділу душпастирства спорту УГКЦ та курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

зображення viber 2020 10 16 14 12 38d

                                                                                                      Прес-служба архиєпархії 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман