TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Названа ягода, яка швидко знижує рівень цукру: доступна кожному

Опубліковано: 20.10.2020 11:34
Названа ягода, яка швидко знижує рівень цукру: доступна кожному

Дослідники розповіли, яка ягода допомагає боротися з одним з найбільш небезпечних захворювань.

Вчені назвали ягоду, яка позитивно впливає на стан хворих на діабет. Зазвичай захворювання з’являється через недостатнє вироблення організмом інсуліну або відсутності реакції на нього. Без цього гормону цукор, що надходить з продуктів, перестає засвоюватися клітинами, в яких він повинен перетворюватися в енергію. Вишня, як підкреслили фахівці з Diabetes.co.uk, допомагає боротися з інсулінорезистентністю.

В ягоді міститься величезна кількість вітамінів і мікроелементів, а також група з’єднань – антоціанів, які особливо ефективні проти інсулінорезистентності, пише rbc.ua.

“Ягоди також є хорошим джерелом вітаміну С і клітковини, і вони не містять багато вуглеводів”, – коментує один з дослідників.

Різноманітні органічні кислоти, що містяться у вишні також корисні для здоров’я. Триптофан, фолієва, яблучна, саліцилова, янтарна, лимонна та інші кислоти стимулюють травлення, вироблення шлункового соку. Також вони пригнічують ріст шкідливих гнильних бактерій. Пектини у складі вишні обволікають кишечник і прискорюють перистальтику.

Відомиц вплив вишні й вишневого соку на серце і судини. Вітамін РР разом з аскорбіновою кислотою позитивно впливає на судини, збільшуючи їх проникність. А кумарини у складі ягоди беруть участь у регулюванні процесу зсідання, запобігаючи утворенню тромбів і розріджуючи кров.

Серед інших ягід, які потрібно включити в дієту при діабеті – чорниця, полуниця, ожина та малина.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман