TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Навіщо ходити до церкви, якщо я вірю у Бога в душі?

Опубліковано: 30.09.2020 14:03
Навіщо ходити до церкви, якщо я вірю у Бога в душі?

Відвідування церкви потрібне насамперед самій людині. Тому відразу хочеться відзначити, що формально ходити до церкви немає сенсу. Якщо приходити до церкви, щоб там просто постояти або посидіти, нічого не слухаючи, не вникаючи у вчення Біблії, в закон Божий, то це формальна віра. Тоді хочеш – відвідуй, хочеш – не відвідуй церкви: суттєвої різниці не буде.

Така формальна віра близька до забобонів, пише ДивенСвіт. Мовляв, я відвідую церкву, адже кажуть, що допомагає, от може і мені допоможе, так про всяк випадок… Тут людина і не хоче змінюватися, усвідомлювати свою гріховність і каятися у вчинених гріхах… При формальному підході до віри душа людини фактично залишається замкнутою. Людина бажає отримати нагороду за те, що просто виконала якісь дії – обряди. Ось я прийшов до тебе до церкви – чекаю за це, Боже, нагороди! Але Богу потрібно наше серце і віра, а не формальні відвідування богослужінь. Псалмоспівець Давид зі сторінок Біблії говорить:

Жертви Богові – дух сокрушенний: серцем сокрушенним і смиренним ти, Боже, не нехтуєш. (Пс. 50:19)

Тому коли йде мова про відвідини церкви, потрібно зрозуміти, що йдеться про повноцінну участь у спільноті. Згадаймо що таке церква – це зібрання віруючих. У Біблії описано те, що відбувалося на перших християнських зборах, тобто в християнських церквах в апостольський час:

1. Вивчення Слова Божого

Все Писання – надхненне Богом і корисне, щоб навчати, докоряти, направляти, виховувати у справедливості, щоб Божий чоловік був досконалий, до всякого доброго діла готовий. 2 Тим. 3, 16

2. Прослава Бога піснями, гімнами, молитвами

Через нього принесім завжди Богові жертву хвали, тобто плід уст, які визнають його ім’я. Євр. 13, 15

3. Спілкування одне з одним, а також допомога при потребі

Добродійства та взаємної допомоги не забувайте: такі бо жертви Богові приємні. Євр. 13, 16

4. Євхаристія

І, взявши хліб, віддав хвалу, поламав, дав їм і мовив: “Це – моє тіло, що за вас віддається. Чиніть це на мій спомин.” Так само чашу по вечері, кажучи: “Ця чаша – це Новий Завіт у моїй крові, що за вас проливається. Лк. 19-20

Адаптація Тетяни Трачук


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман