TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Побережіть шлунок: кому варто відмовитися від вживання груш

Опубліковано: 11.09.2020 14:11
Побережіть шлунок: кому варто відмовитися від вживання груш

Фахівці розповіли, кому категорично протипоказано їсти груші.

Груша є низькокалорійним і смачним фруктом, у якого є багато корисних властивостей. Фахівці розповіли, кому цей фрукт корисно їсти, а кому рекомендується виключити її з раціону, пише Ровесник.

Груша здатна поліпшити роботу кишківника внаслідок пектинів, які є в її складі. Вона знижує рівень холестерину, насичує кров калієм і цілюще впливає на роботу серця. У ній міститься фолієва кислота, а також арбутин, який бореться з бактеріями шляхом антисептичної властивості. Про це пише видання Telegraf.

Кому груші є категорично не рекомендується

Людям з хворобами шлунка. У грушах є мікроскопічні кам’янисті клітини, які можуть викликати подразнення слизової шлунку, а також больовий ефект і розлад стільця. Не варто налягати на груші тим, у кого є гастрит, коліт і виразка шлунка, особливо в періоди загострення хвороби. Також не варто їсти цей фрукт тим, у кого діагностували синдром роздратованого кишківника.

Діабетики. У грушах міститься багато фруктози й тому медики не рекомендують ні вживати у свіжому вигляді, ні в сушеному. Якщо дуже сильно хочеться, то варто вибрати кисло-солодкий сорт, в якому менше фруктози та тільки після консультації з лікарем.

Крім того, дієтологи рекомендують і здоровим людям акуратно вживати груші, через те, що після солодких і стиглих фруктів у великій кількості через кілька годин можливі болі в животі та інші симптоми нетравлення.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман