TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Штрафують не тих: в Україні можуть скасувати автофіксацію порушень ПДР

Опубліковано: 06.09.2020 19:35
Штрафують не тих: в Україні можуть скасувати автофіксацію порушень ПДР

До Конституційного Суду надійшла скарга.

В Україні можуть визнати неконституційною автоматичну фіксацію порушень ПДР, яка стартувала з червня на дорогах країни. Така скарга надійшла до Конституційного Суду, пише Ровесник.

Зокрема, було оскаржено положення КУпАП, згідно з яким можна притягнути до адміністративної відповідальності особу, на яку зареєстровано авто, зняте камерами в момент порушення правил. Про це заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики, представник парламенту в Конституційному Суді Ольга Совгиря повідомила у своєму Telegram-каналі.

Суть проблеми полягає в тому, що власник транспортного засобу та людина, яка вчинила правопорушення за кермом можуть бути різними людьми, але відповідальність все одно покладається на особу, на яку зареєстровано ТЗ.

Автор скарги заявляє, що в такому випадку порушується:

  • принцип індивідуального характеру юридичної відповідальності;
  • презумпція невинуватості особи;
  • право на професійну правничу допомогу (постанова про накладення адміністративного стягнення може виноситися без участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності).

При цьому Совгиря надала ряд аргументів щодо конституційності системи автофіксації порушень ПДР:

  • обмеження прав є пропорційним тій меті, яку планується досягти: забезпечення безпеки дорожнього руху, захист життя і здоров’я громадян;
  • КУпАП встановлює не презумпцію винуватості власника транспортного засобу, як вказують автори скарги, а презумпцію володіння транспортним засобом в момент вчинення правопорушення саме його законним володільцем (власником). При цьому ця презумпція може бути спростована. Встановлення презумпцій такого роду не суперечить практиці ЄСПЛ;
  • автоматична фіксація правопорушень виключає корупційну складову та позитивно зарекомендувала себе в Австрії, Великій Британії, Італії, Нідерландах, Німеччині, Франції, Швейцарії, Швеції;
  • у справі “Фальк проти Нідерландів” Європейський суд з прав людини визнав правомірною відповідальність саме власників транспортних засобів.

Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман