TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Повний ребрендинг ТНЕУ: університет змінив назву й отримав статус класичного

Опубліковано: 31.08.2020 11:28
Повний ребрендинг ТНЕУ: університет змінив назву й отримав статус класичного
Тернопільський національний економічний університет перейменували у Західноукраїнський національний університет, який відтепер буде багатогалузевим та класичним вищим навчальним закладом.

 Відповідний наказ Міністерства освіти і науки України було підписано 25 серпня, пише Ровесник.

Як зміниться робота університету з набуттям нового статусу – журналістам під час брифінгу розповів ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий.

– Заклади вищої освіти вже перетворюються на центри наукової думки, які є основою для всіх трансформацій. Назва «Західноукраїнський національний університет (Тернопіль)» буде популяризувати місто. У такий спосіб ми хочемо показати, що Тернопіль стає центром Західної України в  плані наукової еліти. Я горджуся тим, що за підтримки місцевої влади, зокрема мера Сергія Надала, Тернопіль став студентською столицею. Без сумніву це заслуга кожного із нас, наших університетів: і ТНПУ, і ТНТУ, і ТНМУ і, звісно, ТНЕУ. Ми – студентська столиця, але разом із тим повинні йти далі. Ми маємо стати елітним науковим центром Західної України. За останні 5 років науковці нашого університету були серед розробників бюджетного кодексу, новітнього податкового кодексу, політики децентралізації. На основі наших наукових розробок в Україні проводяться реформи, а тому такі науковці мають мати визнання не просто місцевого значення, а загальнонаціонального,  зазначив Андрій Крисоватий.

IMG 2322

Ректор університету наголосив на тому, що перейменування та зміна статусу закладу відкривають нові шляхи для його розвитку.

– Економічні спеціальності в структурі підготовки фахівців нашого університету становлять 23 %. Ми за змістовним наповненням організації навчального процесу вже давно не економічний вуз. Саме тому постало питання про зміну статусу на класичний університет. Це не просто вивіска, це – повний ребрендинг, виходячи із тих сьогоднішніх умов, які диктує час. Ми даємо усвідомити нашому студенту, що він не буде просто навчатися тут для того, аби класно провести кілька років. Він повинен отримати той фах, який після закінчення студентських лав дасть можливості прямо входити в реальне життя і бути готовим до тих умов, які його чекають,  пояснив Андрій Крисоватий.

 Окрім цього, за словами ректора ТНЕУ, в університеті відкривають й нові факультети.

– Паралельно з тим, що змінювали статус, ми відкрили нові факультети – соціально гуманітарний, який буде відповідати за підготовку фахівців гуманітарної сфери. З 25 серпня трансформуємо наш аграрний факультет в інститут біоресурсів та природокористування,  додав Андрій Крисоватий.  


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман