TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Заробітчанам розповіли, як не потрапити до рук шахраїв

Опубліковано: 07.08.2020 10:35
Заробітчанам розповіли, як не потрапити до рук шахраїв

На ринку праці в Польщі значно активізувалися шахрайські схеми щодо українських громадян з боку дрібних недобросовісних агентств з працевлаштування.

Тільки за 2018 рік у Польщі збанкрутувало понад 660 компаній-посередників, пише Ровесник.

При цьому, все одно на ринку залишається працювати понад 8000 агентств.

Багато з них, намагаючись вижити в умовах конкуренції і тим більше при закритих кордонах через пандемію, вдаються до афер щодо українських заробітчан.

Також значно зросла і кількість шахраїв, які називаються посередниками, однак не мають ніякого відношення до офіційних компаніям з працевлаштування.

Аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal визначив 5 найбільш частих за останні три місяці шахрайські схеми щодо українців в Польщі.

Шахраї, представляючись посередниками польських фірм, без пред’явлення документів або укладення офіційних договорів, збирають гроші за проїзд через кордон і ще на території України просто зникають.

Українців наймають на території України на роботу, везуть до Польщі і там кидають без роботи і умов для проходження 14-денного обов’язкового карантину. Відразу ж з’являються «добрі» посередники, готові працевлаштувати розгублених людей, але, наприклад, за низьку оплату або у вкрай важкі умови праці.

Посередниками часто виступають водії мікроавтобусів, які обіцяють за суму в кілька сотень злотих перевезти через кордон до Польщі, де їх нібито повинен зустріти представник компанії з працевлаштування.

У кращому випадку людей довозять до кордону, де залишають її проходити самостійно без відповідних документів, що тягне за собою відмову у в’їзді.

У Польщі створюють фіктивні агентства з працевлаштування. Вони дають активну рекламу в Інтернеті про те, що компанія допомагає українцям в отриманні Освядчення (Oświadczenie – це дозвіл українським громадянам працювати в Польщі півроку).

Люди платять гроші цій фіктивній фірмі, а в результаті або представник «фірми» зникає, або Прикордонна служба Польщі ідентифікує фірму як фіктивну і не пропускає українців з такими дозволами про роботу на територію Польщі.

Компанія з працевлаштування офіційна і заявляє, що організує проходження карантину для українських громадян. Але селить людей в антисанітарні умови, фактично в бараки, без забезпечення їх їжею і засобами гігієни.

В результаті люди стають перед вибором – або порушити карантин і бути депортованими, або залишитися без продуктів харчування і голодувати.

Власник компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal Євген Кириченко також позначив кілька основних ознак шахраїв на ринку праці Польщі.

«Часто аферисти пропонують повністю« безкоштовне »житло при працевлаштуванні або проживання в карантинному центрі, але потім вони знімають за це гроші з працівника», – зазначив Кириченко.

Але безкоштовного житла не існує. Кириченко пояснює, «що при виборі місця проходження карантину дуже важливий статус компанії з працевлаштування».

Також, за словами власника Gremi Personal, аферисти часто обіцяють ввезти в Польщу українських громадян обманними транзитними шляхами через інші країни ЄС, щоб уже в Польщі вони нібито не проходили карантин.

«У результаті або людей не довозять і кидають де-небудь на вокзалах в інших країнах або ігнорують карантин українців штрафують і депортують. Публічні компанії, що піклуються про свою репутацію, ніколи не допустять навіть натяку на обман очікувань людей », – пояснив Кириченко.

Щоб не стати жертвою шахрайських схем, аналітичний центр компанії Gremi Personal настійно рекомендує уважно перевіряти інформацію про компанію.

Слід особливу увагу звертати на такі критерії:

– як довго компанія працює на ринку (бажано, щоб термін склав не менше 5 років);

– наскільки розгалужену філіальну мережу має;

– наскільки компанія публічно представлена в польських і українських ЗМІ;

– як легко можна отримати інформацію про власників компанії і її структурі;

– як ця компанія представлена в соцмережах і в інтернеті, і які про неї відгуки.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман