TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Навчання на карантині та уроки на свіжому повітрі: як в Україні працюватимуть школи

Опубліковано: 20.07.2020 18:03
Навчання на карантині та уроки на свіжому повітрі: як в Україні працюватимуть школи

У МОЗ пояснили, як працюватимуть українські школи з 1 вересня.

В Україні відкриють школи з 1 вересня, і навчальний процес планують почати в звичайному режимі. Проте в регіонах зі складною епідеміологічною ситуацією – які входять в “червону зону” – навчальні заклади залишаться закритими, пише rbc.ua.

Про це заступник глави МОЗ і головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко розповів в ефірі телеканалу “Україна 24”.

Він запевнив, що тотального закриття шкіл на карантин в Україні не буде.

Якщо ж в районі або місті зафіксують збільшення показників захворюваності коронавірусом, що окремі навчальні заклади на місцевому рівні закриватимуть на певний період часу – до поліпшення ситуації.

“Червона зона” в цих районах – це не буде щось надзвичайне. Ми вже знаємо, що таке епідеміологічний поріг – умовний епідпоріг не такий, який завжди був для грипу та інших сезонних захворювань”, – заявив Ляшко.

Заступник голови МОЗ зазначив, що в Україні в областях щороку закриваються школи через підвищення захворюваності на грип та грипоподібні захворювання, тому вже вироблена чітка методологія.

Також Ляшко розповів, на яку систему карантину через COVID-19 переходить Україна, і що означає введення різних “зон”.

“Червона – це жорсткий карантин, який у нас діяв в кінці березня – початку квітня. Зелена, жовта і помаранчева “зони” – легкі зони, де певну діяльність обмежують, але не закривають повністю. Тобто там, дотримуючись протиепідемічних вимог, будуть працювати сфери економіки”, – пояснив він.

При високому рівні захворюваності коронавірусом школярі повернуться на дистанційне навчання, а при середньому рівні – навчання буде змішаного типу.

Також у МОЗ представили основні рекомендації для проведення навчального процесу в період карантину: дотримання соціальної дистанції, використання засобів індивідуального захисту (маски, санітайзери), скасування масових заходів та екскурсій, проведення зборів педагогічних колективів у дистанційній формі, запобігання скупчення великої кількості людей, розмежування потоків школярів у залежності від їх віку.

З 1 вересня окремі види занять у навчальних закладах будуть проводити на свіжому повітрі. Люди з групи ризику з хронічними, легеневі, розладами імунної системи, цукровим діабетом можуть тимчасово перейти на екстернат або дистанційне навчання.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман