TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У Чорткові до осені побудують ще один багатофункціональний спортивний майданчик

Опубліковано: 15.07.2020 14:03
У Чорткові до осені побудують ще один багатофункціональний спортивний майданчик
В Чорткові розпочали будівництво нового багатофункціонального спортивного майданчика в мікрорайоні Кадуб, на вул. Д. Січинського.

Саме тут знаходиться найбільша школа, дитячі садки, проживає чимало молоді та сімей з дітьми, яким потрібні місця для відпочинку та дозвілля, пише ternopoliany.te.ua.

«Наявність достатньої кількості спортивних та дитячих майданчиків у Чорткові – це не просто бажання, це необхідність. Тому ми продовжуємо роботу із облаштування таких зон відпочинку. Один із спортивних майданчиків невдовзі з’явиться по вул. Д. Січинського, на місці старого, який вже непридатний для використання.

Ми давно планували облаштувати такі спортивні зони по місту. Минулого року було розроблено проектно-кошторисну документацію на будівництво мультифункціонального майданчика по вул. Д. Січинського, яка вартувала близько 79 тис. грн. Відтак, ми подали проект на конкурс у Державний фонд регіонального розвитку і отримали позитивний результат. Варто зазначити, що гроші на будівництво нам надають на умовах співфінансування: 70% від вартості робіт оплачує Фонд, а 30% – ми виділяємо з міського бюджету», – зазначає міський голова Чорткова Володимир Шматько.

DSC 0860 300x200

 До слова, в результаті проведення тендеру через систему державних закупівель «Prozorro» укладено договір із ТОВ “ЗАХІД-МАСТЕРФАЙБР”. Загальна вартість будівництва майданчика – 3 млн. 780 тис. грн, з яких – 3 млн 402 тис грн – кошти, виділені із Фонду регіонального розвитку, а 378 тис. грн. – з бюджету міста.

Найймовірніше, відпочити та зайнятися спортом на майданчику по вул. Д.Січинського можна буде вже восени. Стійке до дії ультрафіолетових променів та перепадів температури поліуретанове покриття, зручна розмітка, яка ділитиме майданчик на декілька секцій, наявність інвентарю та тренажерів дозволить любителям спорту з користю та комфортом проводити вільний час.

Начальник КП «Парковий культурно-спортивний комплекс» Володимир Снігур розповів: «Ми вже розпочали всі підготовчі роботи із спорудження спортивного майданчика по вул. Д.Січинського. Перш за все довелось зрізати самосіви та декілька дерев, які заважали. При розробці проекту майданчику, на жаль, їх неможливо було зберегти. Хотілося б наголосити, що після завершення будівництва ми обов’язково озеленимо прилеглу територію і висадимо ще більше дерев».

DSC 0868 300x200

 Згідно з проектом, внутрішній розмір майданчика становитиме 39×36м. На ньому буде все необхідне для гри у футбол, баскетбол, гандбол, волейбол чи теніс:

– Ворота та сітка для мініфутболу;

– Баскетбольні стенди та сітки;

– Волейбольно-тенісні стійки;

– Стадіонні сидіння.

Окрім цього, на території також встановлять ряд спортивних вуличних тренажерів:

– «Жим від грудей»;

– «Жим ногами»;

– «Маятник твістер»;

– «Повітряний ходок»;

– «Орбітек»;

– «Тренажер гребний»;

– «Станція Multifitness».

Нагадаймо, що схожий майданчик нещодавно відкрили на стадіоні «Харчовик», який знаходиться у парку культури та відпочинку ім. І. Франка.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман