TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Діти повинні вчитися: експерти прогнозують перехід на онлайн-навчання

Опубліковано: 09.07.2020 16:03
Діти повинні вчитися: експерти прогнозують перехід на онлайн-навчання

Експерт дала прогноз про дистанційне навчання для українських школярів з 1 вересня.

Українські школи можуть восени перейти на онлайн-навчання у зв’язку з карантином через пандемію коронавірусу. Чиновники не відкидають такий варіант навчання, але все буде залежати від того, як буде розвиватися епідеміологічна ситуація в країні, пише Ровесник.

Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, восени школи можуть знову піти на дистанційне навчання. Але це відбудеться тільки у випадку погіршення епідеміологічної ситуації в Україні. Співзасновник громадського об’єднання “Смартосвіта” Іванна Коберник розповіла в ефірі телеканалу “Україна 24”, які варіанти навчання можуть бути восени 2020 року.

“Я б поставила питання так: якщо через епідемічну ситуацію школи не зможуть відкритися, діти повинні вчитися? Моя відповідь так, повинні. Відповідно, якщо не можна буде повернутися до школи, то є два варіанти”, – зазначила Коберник і запропонувала свої варіанти дистанційного навчання для школярів.

“Чи будуть розроблені якісь плани щодо соціального дистанціювання — обмеження, чергування, робота у менших групах з додатковою оплатою роботи вчителів, тому що буде більше змін в школах. Чи буде дистанційне навчання. В тому числі якщо влада побоїться боротися за дисципліну в школах, пояснювати, розробляти складні варіанти перебування дітей в школах. Це складно, але інші країни цим займаються, щоб зберегти соціалізацію”, – пояснила експерт.

Вона додала, що варіанти навчання в умовах нинішніх реалій треба продумувати заздалегідь, через те, що спрогнозувати ситуацію з COVID-19 до вересня зараз ніхто не зможе.

“Я думаю, жоден міністр у світі не знає, як почати навчання 1 вересня, і Україна не виняток. Необхідно, щоб влада готувалася до цього, а не перекладала відповідальність на вчителів чи батьків за навчання дітей. Форма навчання повинна відповідати епідемічній ситуації. Якщо вона дозволить відкрити школи, то вони повинні відкритися. Влада повинна розробити кілька регламентів для варіантів подій. Якщо відкриття шкіл буде неможливо, влада повинна розробляти план вже зараз перевірити наявність необхідних гаджетів, і так далі. Можуть бути виділені кошти на перенавчання вчителів, як ефективно працювати в дистанційній формі”, – резюмувала Іванна Коберник.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман