TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Подорожі за кордон: як перевірити, чи можна українцям відвідувати країну

Опубліковано: 07.07.2020 13:13
Подорожі за кордон: як перевірити, чи можна українцям відвідувати країну

Українцям розповіли, як перевірити можливість в’їзду або транзиту в інших країнах перед подорожжю.

Пандемія коронавірусу призвела до того, що більшість країн пішли на карантин та закрили свої кордони для туристів. Однак після початку сезону відпусток, частина країн, які вже успішно впоралися з інфекцією, почали впускати відпочивальників. Для українців більшість країн залишаються закритими й рішення збираються переглянути після 14 липня.

З 1 липня країни ЄС почали відкривати кордони та склали списки “зелених” і “червоних” зон, звідки туристів будуть приймати або не приймати. Україна поки не потрапила в список країн, звідки будуть готові приймати туристів, пише rbc.ua.

На цей момент в країни ЄС можуть в’їхати громадяни України, які:

  • подорожують з метою навчання
  • моряки, які їдуть за місцем роботи, на корабель
  • громадяни, які їдуть через країни ЄС транзитом (у кожній країні є свої правила)
  • працівники високого рівня кваліфікації, які потрібні з економічної точки зору країни і їх робота не може бути виконана віддалено або перенесена
  • члени сімей громадян ЄС
  • громадяни, які мають посвідку на проживання в країнах ЄС або аналогічний документ
  • сезонні працівники, при підтвердженні від роботодавця
  • працівники дипломатичних установ

Куди українців почали пускати

Громадяни України можуть здійснювати туристичні поїздки в Туреччину, Єгипет, Албанію, Хорватію і Чорногорію У більшості країн від українських туристів вимагають медичну страховку, у Чорногорії – тест потрібно зробити за 72 години до прильоту. Такий же тест будуть вимагати й по прильоту в Єгипет. У Хорватії потрібна буде страховка і бронь на житло. Для поїздки в Албанію потрібна буде обов’язкова медична страховка. В інші країни українців поки що не пускають, або впускають, але з обов’язковим 14-денним карантином.

Транзит через країни ЄС

Транзитні пересування діють у багатьох країнах ЄС, але тут теж є нюанси. Наприклад, в Італії пасажири авіарейсів не мають права залишати термінал аеропорту і повинні мати квитки на наступний рейс. Угорщина також дозволила транзитні коридори. Для того, щоб українцям було легше розпланувати свій маршрут, МЗС створили інтерактивну карту. На ній можна подивитися, які країни повністю закриті для відвідувань громадянами України, де можуть пустити, але з обмеженнями, а також, де можна перетнути країну транзитом.

У МЗС України порадили мандрівникам, які зібралися за кордон:

  • Зв’язатися з авіакомпанією і туроператором, у якого заброньована поїздка та уточнити актуальний стан карантинних обмежень в тій країні, куди їдете. Також потрібно перевірити статус бронювання поїздки.
  • Зв’язатися з дипломатичною установою тієї країни, куди запланована поїздка й уточнити в офіційних органів повну та актуальну інформацію про карантинних обмежень.
  • Вивчити умови страховому полісу. Він повинен покривати втрати, які можуть виникнути в результаті надзвичайної ситуації, у разі зараження коронавірусом.
  • Зробити обов’язково перестрахування на випадок надзвичайної ситуації (скасування рейсу, необхідність придбання інших квитків, вимушене перебування в чужій країні на більший термін, ніж було заплановано). Варто взяти з собою готівку і платіжні картки.
  • Всі необхідні медичні препарати, які можуть знадобитися, потрібно взяти з запасом, з урахуванням того, що доведеться провести в чужій країні більше запланованого часу.
  • При прибутті за кордон, потрібно звернутися в диппредставництво України надати інформацію про своє місцеперебування та контактні дані. Консули можуть допомогти лише тим, хто заявив про своє перебування в іншій країні.
  • Зареєструватися на вебресурсі “Друг”. Це дасть інформацію консулам у цифровій базі.
  • Записати всі потрібні телефони та адреси дипломатичних установ України в інших країнах.

Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман