TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Неправильно їмо: українцям розповіли, які фрукти і овочі не треба чистити

Опубліковано: 06.07.2020 12:55
Неправильно їмо: українцям розповіли, які фрукти і овочі не треба чистити

У шкірці деяких овочів і фруктів багато вітамінів.

Овочі і фрукти – найбільш важлива частина здорового харчування. У свіжому вигляді вони по максимуму збагачують організм корисними елементами. Чим різноманітніше ваше овочеве і фруктове меню – тим корисніше для здоров’я.

Шкірка фруктів і овочів зазвичай містить багато антиоксидантів, клітковини, вітамінів і мінералів. Якщо її не знімати, користі буде значно менше. Це треба враховувати.

Деякі очищають вишню і виноград, хоча дані фрукти краще їсти разом зі шкіркою, так як в ній міститься багато корисних і поживних речовин. Груші, персики і сливи містять в шкірці багато клітковини, поживних речовин та антиоксидантів, пише rbc.ua.

Яблука та абрикоси містять в шкірці нерозчинну клітковину, вітамін С і А, а також флавоноїди кверцетин. Однак, незважаючи на це, вони можуть мати високу кількість пестицидів, тому необхідно їх добре мити або купувати тільки органічні продукти.

Ківі та огірки не потребують очищення. Вони містять багато вітаміну С і споживання його в три рази збільшує кількість клітковини. При цьому дані продукти важливо добре промивати.

Шкірка баклажанів і кабачків містить найбільшу кількість поживних речовин. У баклажані також є додаткові волокна, флавоноїди і магній.

Шкірка картоплі містить клітковину, залізо, вітамін С, калій і фолат. Замість того, щоб позбутися від цих поживних переваг, використовуйте овочеву щітку, щоб акуратно почистити картоплю перед приготуванням.

Шкірка лимонів, лаймів і апельсинів також їстівна. Ці цитрусові фрукти – одні з найкращих продуктів, багатих антиоксидантами.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман