TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Коли Бог мовчить…

Опубліковано: 04.07.2020 18:25
Коли Бог мовчить…

Бог говорить — і говорить багато.

Історії про те, як Бог постійно втручається і діє в житті Своїх дітей, змушують мене захоплюватися Ним, пише ДивенСвіт. Я не можу уявити собі життя, позбавленого цього дорогоцінного, приголомшливого засобу спілкування між скромною, створеною людиною і Незмірним, Невимовним, Всемогутнім Творцем!

Та є часи, коли Бог замовкає. Кілька думок, як пережити цей період тиші:

  1. Бог любить мене. Крапка.

Коли Бог перестає говорити, можна легко відчути себе знедоленим або припустити, що Бог втомився від мене і моїх слабкостей.

Пам’ятайте, що Бог є любов. І Його любов до нас настільки надзвичайна, що було б дурістю думати, що Він може розлюбити нас лише через те, що ми відчуваємо певний біль, викликану нашим зростанням.

 Ми пізнали й увірували в ту любов, яку Бог до нас має. Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог перебуває в ньому“ (1 Йо. 4:16).

І хоча те, що Бог продовжує любити нас — абсолютна правда, ворог дуже хотів би використати Боже мовчання проти Нього, змусивши нас розлюбити Його! Будьте обережні, щоб не залишити свого захоплення і поклоніння, особливо, коли не відчуваєте Його люблячої присутності так, як звикли.

„ Він же сказав до нього: “Люби Господа, Бога твого, всім твоїм серцем, усією твоєю душею і всією думкою твоєю“ (Мт. 22:37).

  1. Бог використовує тишу для того, щоб пробудити нас до чогось.

Коли Бог перестає говорити, переходіть у час роздумів і самоаналізу. Ймовірно, потребуєте бути наполегливішими при переході в нову пору.

Боже мовчання має наближувати нас до Нього, а не віддаляти. Зважте, що звинувачення в сторону Бога можуть привести до Його мовчанки:

„ А первосвященики багато обвинувачували його. І знову спитав його Пилат, кажучи: „Не відказуєш нічого? Дивись, скільки тебе винуватять“. Та Ісус нічого не відповідав більше, тож дивувався Пилат.“ ( Мк. 15: 3-5).

Можливо, в своєму серці затаїли звинувачення проти Бога? Та скарга або опір Його пануванню в моєму житті навряд чи приведуть до того, що Ісус відмовиться відповідати мені. Він замовкне, і останнє, що потрібна під час тиші — це ще більше тиші!

Найкраще рішенням для нас — щире покаяння і прийняття Бога.

  1. Зайнятість призведе до тиші.

Не так часто Бог надовго замовкає тоді, коли ми постійно молимося. Коли ревно прагнемо глибокої близькості. Та коли інші справи витісняють нашу молитву, то ви перестанете чути Бога. Молитва — це Його засіб спілкування. Проста і очевидна істина полягає в тому, що якщо ми не перебуваємо в зоні ревної молитви, то не матимемо змоги приймати спілкування від Бога. Коли радіоприймач вимкнений — динаміки мовчать.

„ Тож, уважайте пильно, як маєте поводитися, – не як немудрі, а як мудрі, використовуючи час, бо дні лихі. Тому не будьте необачні, а збагніть, що є Господня воля.“ (Еф. 5: 15-17).

  1. Біблія ніколи не мовчить.

Якою б приголомшуючою не була тиша Божого слова, Святе Письмо —Слово Боже ніколи не перестає кричати!

Заглибтеся в Біблію з рішучістю побачити її істини, які розкриваються у вашому житті. Надихніться тим, що читаєте, і вхопіться за все це!

Це дійсно потужно, коли під час Божого мовчання вічне Слово Боже приголомшує нас, надихає і примушує нашу віру зростати. Незалежно від того, як багато або як мало Божої присутності відчуваєте у своєму житті, читайте Біблію і вірте в кожне слово, яке читаєте. Неможливо залишатися розчарованим, коли самі слова Божі вкарбовуються в нашому дусі!

Відкиньте свій особистий досвід, історію і здоровий глузд, якщо вони диктують те, що суперечать чудесним посланнями Ісуса. Не сумнівайтеся! Проголошуйте Слово в молитві. Рухайте гори вашою вірою. Не розчаровуйтеся, чекаючи від Бога, що Він особисто говоритиме до вас про якісь справи. Він уже говорить, голосніше, ніж ми коли-небудь думали, — в Біблії.

„ Мій сину! Не забувай мого навчання; нехай твоє серце береже мої накази, бо вони тобі причинять довголіття, роки життя й спокою.“ (Прип. 3: 1-2).

  1. Ніщо не повинно красти ваш світ або радість.

Якщо Боже мовчання призводить до того, що ви втрачаєте вашу радість, можливо, ви знову захочете переглянути те, що сказано вище, в пункті 2. Можливо, Він намагається покращити вас.

Навіть, коли Бог не говорить, ми можемо і повинні продовжувати твердо радіти, вірити і любити.

„ Нехай же Бог надії сповнить вас усякою радістю та миром у вірі, щоб ви збагатились у надії, силою Духа Святого“ (Рим. 15:13).

„ Радійте в Господі й веселітеся, праведні, і ликуйте всі праві серцем“ (Пс. 31:11).

  1. Цінуйте тишу перед бурею перемоги.

У час. Коли Бог мовчить не піддавайтеся спокусі скаржитися, не впадайте у відчай чи апатію, а навпаки, ще більше заглиблюйтеся в Бога через Святе Письмо, через молитву, щоб зміцнюватися у своїй вірі. Тиша — це необхідна частина зростання і руху вперед.

„Для нас, яких Божа потуга вірою зберігає на спасіння, що готове з’явитись останнього часу. Ви тим радійте, навіть якщо тепер треба трохи посумувати в різних досвідах, щоб ваша випробувана віра, куди цінніша від тлінного золота, яке вогнем очищають, була на похвалу, на славу й на честь – під час об’явлення Ісуса Христа, якого ви, не бачивши, любите, в якого, не глядаючи, віруєте, радіючи радістю невимовною і повною величі,“ (2 Пт. 1: 5-8).

  1. Просіть. Шукайте. Стукайте.

„ Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам“ (Мт. 7: 7).

Ви гарантовано чутимете Бога, якщо не відступите.

Та якщо ви не схильні йти на жертви в пошуках, не сподівайтеся знайти багато. Слухання Бога вимагає присвяченості в молитві і взаємодії з Ним на такому рівні, який для багатьох некомфортний.

Пробийтеся крізь натовп і торкніться краю одягу Ісуса. Не зупиняйтеся, доки не зустрінетеся з Божою любов’ю, силою і славою! Це виправдає ваші зусилля

Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман