TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

10 імен, в яких «закодована» молитва

Опубліковано: 04.07.2020 18:14
10 імен, в яких «закодована» молитва

Ці жіночі імена мають своє давнє походження і особливе значення. Бо коренем кожного з них є оригінальна молитва, пише ДивенСвіт.

Анна. З івриту “hanna” означає “ласка”, з часом додано “ласка Божа”. Це ім’я записано латинкою у двох варіантах Анна і Ганна, які з часом стали окремими іменами. Анна – це ім’я, як нам відомо, матері Богородиці.

Михайлина. Жіноча версія імені Михайло, яке з івриту означає “Хто як Бог”. Покровителями Михайлини може бути Св. Архангел Михаїл або одна з двох святих – Блаженна Йосафата Михайлина Гордашевська чи іспанська свята Марія Михайлина Декастильйо.

Єлизавета. В оригіналі це ім’я має часточку el, яка позначала Бога, а все ім’я означає: “Господь – моя присяга”. Це було ім’я матері Йоана Хрестителя. Ім’я дуже популярне у європейських королівських родинах.

Елеонора. Ім’я складається з двох частинок “Бог” і “світло” і дослівно звучить: “Бог – моє світло”.

Жанна. В оригіналі ім’я містить часточку “jo” від “Jahveh” – Бог. І подібно як чоловічий відповідник означає “Бог ласкавий”. Найбільш відомими покровительками з цим іменем є Жанна Д’Арк та Жанна Беретта Моль.

Йосафата. Значення імені: “Нехай Господь примножить добро”.

Христина. Це ім’я походить від Christus і означає “християнка” або “посвячена Христу”. З історії відомо про Христину з Туру – мученицю з перших віків християнства, яку закатувала у віці десяти років, а також про Неапольську королеву Христину, яка померла дуже рано у віці 24 років, однак залишилась у пам’яті підданих як “свята королева”.

Адаптація Тетяни Трачук


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман