TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

В Україні не буде врожаю в декількох областях: експерти дали прогноз

Опубліковано: 28.06.2020 14:35
В Україні не буде врожаю в декількох областях: експерти дали прогноз

Експерти назвали області, в яких не буде врожаю.

В Україні не буде врожаю в декількох областях через сильну засуху. Повідомляється, що попри опади на початку червня, в деяких областях рівень вологозабезпеченості озимих та ярих колосових культур залишається незадовільним, пише rbc.ua.

Експерти вважають, що посуха пов’язана з досить низьким запасом вологи в зимово-весняний період, а також аномально високою температурою на початку літа. Про це йдеться в огляді Інституту агроекології та природокористування НААН.

“Все це спричинило значні втрати вологи на непродуктивне фізичне випаровування на полях пізніх просапних культур і спрацьовування її запасів в метровому шарі грунту в результаті вегетації озимих культур”, – зазначили вчені.

Фахівці підкреслюють, що на всій території України на 7 червня 2020 умови зволоження залишалися критичними. Завдяки опадам станом на 31 травня 2020 спостерігалося деяке поліпшення умов зволоження поверхневого шару (0-5 см), але станом на 7 червня вміст вологи знову зменшився, особливо в Одеській, Вінницькій, на півдні Донецької області та в Криму. Аналіз значень частки доступної вологи в ґрунті на 7 червня показав, що для 7 областей України цей показник не перевищує значення 40%.

“Тобто майже на третині території України продовжують зберігатися критичні умови зволоження, оскільки частка доступної вологи в ґрунті нижче 40% є стресовою для розвитку більшості сільськогосподарських культур. Найбільш критичні умови зволоження спостерігаються в Одеській (<20%), Миколаївській (<20%), Херсонській (20-30%), Кіровоградській (20-30%) областях і в Криму (20-30%)”, – зазначили експерти.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман