TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Значення молитви «Богородице Діво»

Опубліковано: 28.05.2020 18:03
Значення молитви «Богородице Діво»

Всі ми знаємо і молимось молитву  “Богородице Діво”. Але чи всі розуміємо, що ця молитва насправді означає? Що вона виражає? У книзі «Maria. Mamma di tutti ”(Edizioni San Paolo) значення слів цієї надзвичайно важливої ​​молитви пояснює сам Папа Франциск, пише ДивенСвіт.

Благодатна

Ангел Гавриїл називає Марію «благодатна» (Лк 1:28). У ній, як зазначає Святіший Отець, “немає місця гріхові, бо Бог вибрав її як матір Ісуса з самого початку і вберіг від первородного гріха”.

“І Слово стало плоттю в її лоні. Ми також повинні слухати Бога, який говорить до нас і приймати його волю. Господь досі розмовляє з нами».

Господь з Тобою

Те, що відбулося в Діві Марії унікальним чином, каже Франциск, «на духовному рівні також відбувається в нас, коли щиро приймаємо Слово Боже чесним серцем і втілюємо його в життя.

Тоді відбувається так, ніби Бог воплочується в нас. Він приходить жити до нас, тому що знаходить дім у тих, хто любить Його і виконує Його слово. Це не просто зрозуміти, але це легко відчути серцем».

“Вважаємо, що воплочення Ісуса – це лише факт минулого, який нас не стосується? Вірити в Ісуса означає пропонувати своє тіло йому з такою ж смиренністю та сміливістю, як Марія».

Благословенна Ти між жінками

Як Марія переживала свою віру? “У простоті незліченних повсякденних дій та турбот, типових для кожної матері”, – відповідає Папа. “Готування їжі, догляд за одягом, домом … Це звичайне життя Божої Матері було канвою, на якій відбулися унікальні стосунки та глибокий діалог між нею та Богом, між нею та її Сином».

І благословенний плід лона Твого, бо Ти породила Христа Спаса, Визволителя душ наших

Марія приймає, але не залишається пасивною, додає Франциск. “Як у фізичному вимірі вона приймає силу Святого Духа, але потім віддає своє тіло і кров Сину Божому, який створений в ній, так само і на духовному рівні вона приймає благодать і відповідає вірою. Ось чому св. Августин твердить, що Діва Марія «зачала в своєму серці до того, як зачала в утробі матері». Спочатку вона зачала віру, потім Христа».

Мати Спасителя «веде нас і постійно зміцнює у вірі, покликанні та місії. Її приклад смирення та відкритості до волі Божої допомагає реалізувати нашу віру у проповіді Євангелії.

Шлях Марії до неба розпочався “з ТАК, сказаного в Назареті, у відповідь на слова небесного Посланця, який проголосив Божу волю для неї. І так воно є: кожне ТАК, сказане Богові, – це крок до неба, до вічного життя”.

Адаптація Тетяни Трачук


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман