TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Чи можуть скоротити працівника під час лікарняного: точна відповідь

Опубліковано: 28.05.2020 14:05
Чи можуть скоротити працівника під час лікарняного: точна відповідь

У Держпраці пояснили, чи ризикує працівник на лікарняному потрапити під скорочення.

Згідно з Кодексом законів про працю України працівника в період його непрацездатності скоротити не можуть, але є винятки. Чи отримає звільнений співробітник при цьому виплати за лікарняний – читайте в матеріалі styler.rbc.ua.

За словами Яни Ягодовської, головного інспектора Управління державної служби України з питань праці Полтавської області, стаття 492 КЗпП України говорить, що працівника про майбутнє звільнення повинні персонально письмово повідомити. При цьому час перебування на лікарняному або у відпустці з цього терміну не виключається, пише пресслужба Управління Держпраці в області.

Тим не менш, ч. 3 ст. 40 говорить, що роботодавець за власною ініціативою не може звільнити людину в період її непрацездатності. Винятки становлять випадки, коли підприємство повністю ліквідують, або ж працівник більш як чотири місяці підряд не був на роботі внаслідок тимчасової непрацездатності.

В ситуації, зазначеній вище, звільнення відбувається в перший же робочий день після закінчення тимчасової непрацездатності за графіком роботи. При цьому другий раз працівника, який був на лікарняному, повідомляти про звільнення і змінювати терміни, не потрібно.

“А ось листок непрацездатності потрібно буде оплатити повністю, оскільки він був виданий ще під час перебування працівника в трудових відносинах з роботодавцем (останнім днем трудових відносин є день звільнення і він також включається до цього періоду)”, – сказано в повідомленні.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман