TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Пенсії в Україні підвищать відразу кільком категоріям: кому чекати на прибавку

Опубліковано: 20.05.2020 12:01
Пенсії в Україні підвищать відразу кільком категоріям: кому чекати на прибавку

Пенсії в Україні будуть підвищені ще кілька разів до кінця цього року.

Пенсії в Україні будуть підвищені відразу декільком категоріям пенсіонерів до кінця 2020 року. У першу чергу зміни торкнуться тих пенсіонерів, яких обійшла травнева індексація. Це й одержувачі “мінімалки” і ті, хто отримує підвищені пенсії. Про це Styler розповів кандидат економічних наук, незалежний експерт Олександр Хмелевський.

Так, з 1 липня та з 1 грудня збільшення в загальній сумі 131 грн отримають ті пенсіонери, яким виплачують “соціальні пенсії”. Це ті, хто не напрацював досить стажу, але вже у пенсійному віці.

“Підвищення пенсій в липні і грудні 2020 року пов’язано з підвищенням прожиткового мінімуму. Зокрема, розмір мінімальної пенсії виросте на 74 гривні до 1712 гривень. Таке підвищення торкнеться приблизно 80 тисяч пенсіонерів. У грудні мінімальний розмір пенсії зросте ще на 57 гривень до 1769 гривень”, – пояснив експерт.

Надбавку у липні і грудні отримають пенсіонери, що мають “надстаж”. Це торкнеться жінок, які працювали понад 30 років і у чоловіків – понад 35 років.

“Будуть додаткові нарахування за понаднормовий стаж. Так, кожен пенсіонер, який має стаж понад 35 років, отримає за кожен понаднормовий рік 1% надбавки від мінімальної пенсії. З липня така надбавка складе 17,12 грн, а з грудня 17,69 грн”, – розповів Олександр Хмелевський.

На підвищення до кінця року можуть розраховувати і ті пенсіонери, яких не торкнулася остання індексація. Це одержувачі виплат понад 4778 грн і ті, хто отримує пенсії за спецзаконами – не за ЗУ “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

“Загалом, такі підвищення є жалюгідними. Вони значно нижчі зростання цін на основні продукти харчування. Прожити на такі пенсії без допомоги родичів буде вкрай важко”, – резюмував експерт.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман