TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Крик душі мами важкохворої дівчинки з Тернопільщини

Опубліковано: 19.05.2020 12:21
Крик душі мами важкохворої дівчинки з Тернопільщини

Маленька Настуня Романюк з Чорткова потребує нашої з вами допомоги. Дівчинка хворіє на метахроматичну лейкодистрофію. Недуга не піддається лікуванню, проте потребує щоденних значних затрат. Процедури полегшують стан Насті, вони для неї життєвонеобхідні, пише tenews.org.ua.

“Діагноз “метахроматична лейкодистрофія” нам поставили минулого року лікарі. Зараз Настуня у важкому стані. Вона не може ні ходити, ані сидіти. Говорити дитині теж не вдаєтсья. Цю хворобу неможливо вилікувати, але стан моєї донечки пожна полегшити завдяки терапії. Окрім цього, щодня вона повинна приймати препарати, які підтримують організм. Ліки, які так необхідні Анастасії – дороговартісні. Та і більшість із них можна придбати лише в Італії чи Іспанії”, – розповідає мама Анастасії Романюк Тетяна.

Щодня дитинка приймає десяток препаратів – це і уколи, і добавки. З 12 лікарських засобів, 6 продаються закордоном. Вартість закордонних препаратів, яких вистачить на 3 місяці, 905 євро. Окрім цього, є ще супутні витрати, необхідні для догляду за дитинкою.

“В місяць на підтримку організму моєї дівчинки йде близько 10-12 тисяч гривень. Отримує Настуня 12 препаратів – 8 щодня + 2 добавки до чаю. А ще, коли є судоми, то 2 різних уколи. Без цього їй стає гірше. Без цих препаратів вона не зможе, вони їй потрібні для життя”, – розповідає пані Таня.

Зараз Настуня харчується за домогою зонду. Проте, навіть цей спосіб для дівчинки стає непридатним. Мама каже, найближчим часом швидше за все доведеться робити операцію.

“Настуня харчується через зонд, але стан погіршується. Їй важко стає, тому, мабуть, робитимуть операцію. Ставитимуть трубочку прямо в шлуночок.”

Родина потребує матеріальної допомоги і співчуття. І якщо кошти ще вдається якось збирати, то пережити людську жорстокість неможливо. Плачучи, пані Таня з болем у серці пригадала один із коментарів під постом про допомогу Настуні. Виявляється, один із читачів з іменем Олег, використовуючи нецензурну лексику, написав: “Навіщо таким допомогати, вони всерівно не вилікуються і…”

“Я б просто хотіла поглянути цій людині у вічі. Я не бажаю зла. Я просто хочу побачити очі цієї людини. Як так можна. Вона ж моя кровиночка, вона моя дівчинка, моя маленька донечка. Вона жива! Чуєте! Я дивлюся в оченята, я молюся за неї і я вірю, що одного дня ці маленькі рученята мене обіймуть. Я вірю, що одного дня я почую від неї “мама”. До останнього подиху я буду з нею, я буду робити все для неї потрібне. Вас ніхто не змушує допомагати таким діткам, то для чого таке казати. Просто пройдіть повз такі прохання людей.”

Тетяна Романюк постійно з донечкою. Доглядає і практично не залишає її ні на мить, тому працює лише чоловік. Окрім Настуні, сім”я виховує ще хлопчика – він першокласник. Родина потребує неабиякої допомоги благодійників.

“Найважче зараз купити препарати, які є лише в Італії та Іспанії. Тому просимо, всіх небайдужих, у кого є можливість придбати та передати ліки для Настуні, відгукнутися”, – звертаєтсья до усіх небайдужих мама.

Номер картки для переказу коштів: 5168 7574 0444 6744
Номер телефону Тетяни – мами дівчинки: 096 723 06 96

тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини,  дитина,  допомога


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман