TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Чому долар в Україні почав дешевшати, незважаючи на кризу

Опубліковано: 14.05.2020 14:23
Чому долар в Україні почав дешевшати, незважаючи на кризу

Курс долара в Україні, всупереч прогнозам, не росте, а навіть демонструє зниження, пише Ровесник.

“На даний момент за рахунок професійної політики НБУ і Мінфіну, яка була проведена в 2017-2020 роках, ми маємо результат у вигляді стабільної банківської системи та, як наслідок, більш стабільної ситуації у фінансовій системі країни”, – пояснив “Апострофу” аналітик інвестиційної компанії “Альпарі” Максим Пархоменко .

Ще одним фактором стабільної гривні є те, що Національний банк поки не проводить емісію гривні для наповнення бюджету, що дозволяє стримувати інфляцію і розгойдування гривні.

Ситуація на світових ринках також сприятлива.

“Посилюються темпи відновлення ринків, що розвиваються (а Україна якраз до таких належить. – Ред.), що дозволяє рости і нашій гривні”, – додав Пархоменко.

Читайте также: Стало известно место Украины в рейтинге долговой и финансовой устойчивости
З тим, що курс багато в чому відображає ситуацію з торговим сальдо України, згоден і інвестиційний банкір і фінансовий аналітик Сергій Фурса. Він зазначив, що зараз значно скоротився імпорт, при тому, що експорт майже не зменшився.

“Тут нам допомагає те, що ми – сировинний придаток і, як раніше, женемо сировину. По металу– трохи менше, але корекція з експорту не настільки серйозна, як з імпорту”, – пояснив експерт “Апострофу”.

При цьому нинішня ситуація в корені відрізняється від того, що було під час кризи 2008 року. Тоді, нагадаємо, валютний курс обвалився удвічі з 5 гривень/долар до 10 гривень/долар, після чого через якийсь час відбулася корекція до 8 гривень/долар.

У 2008 році обвал гривні вдарив по споживчому попиту, і це призвело до скорочення імпорту, зазначив Фурса: “Зараз же все не так – імпорт стиснувся без падіння курсу. Тому що у нас карантин”.

Крім того, у людей стало елементарно менше вільних грошей – адже під час карантину велика кількість підприємств простоює, працівників звільняють або відправляють у неоплачувані відпустки. А ті, кого криза безпосередньо ще не торкнулася, витрачають гроші з великою обережністю.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман