TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Пом’якшення карантину в Україні: лікар розповів, як не підхопити COVID-19 в перукарнях

Опубліковано: 13.05.2020 18:25
Пом’якшення карантину в Україні: лікар розповів, як не підхопити COVID-19 в перукарнях

Лікар розповів, як не заразитися коронавірусом в салонах краси.

В Україні з 12 травня послаблять карантин, який був введений через пандемію коронавірусу. Почнуть свою роботу салони краси, магазини та інші підприємства, пише Ровесник.

Найважливіше в умовах пандемії, як зазначають лікарі, – це дотримання елементарних правил гігієни, соціальне дистанціювання, масковий режим та дезінфекція поверхонь. Всі установи, які відкриються з 12 травня, повинні обов’язково дотримуватися санітарних норм.

Як розповів колишній санітарний лікар України Сергій Бережнов у коментарі для видання OBOZREVATEL, салони краси та перукарні бажано відвідувати не в масках, а в респіраторах.

“Набагато більша ймовірність заразитися – якщо піти в перукарню. Там майстер досить довго контактує з людиною, схиляється над нею, його голова поруч з головою клієнта і так далі. Ті повсякденні маски, які ми носимо, практично не захищають нас від вірусу. Вони призначені для захисту оточення від того, що людина видихає. Велика частина цих крапель залишиться на масці всередині, хоча, кажуть, вірус може літати в повітрі довго – від 30 хвилин до години”, – розповів лікар.

Він додав, що всі приміщення, де будуть перебувати люди, потрібно провітрювати не рідше, ніж один раз в годину і це повинно бути наскрізне провітрювання. Всі поверхні потрібно дезінфікувати.

А ось кварцування, за словами Бережнова, проводити вдень не можна, оскільки в приміщеннях будуть перебувати люди. Спеціальні лампи можна залишати на ніч, щоб до ранку приміщення було дезінфіковано.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман