TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Підвищення тарифів на світло 2020: у Кабміні зробили важливу заяву

Опубліковано: 13.05.2020 10:10
Підвищення тарифів на світло 2020: у Кабміні зробили важливу заяву

Що буде з тарифами на світло в Україні – читайте в матеріалі Styler.

Ціни на електроенергію для населення у 2020 році підіймати не будуть. Таку заяву зробив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, уточнивши, що це питання погоджено з Володимиром Зеленським.

Про це глава уряду заявив на засіданні Комітету з питань енергетики і житлово-комунальних послуг.

“Ми не маємо наміру в цьому році змінювати вартість електроенергії для населення. Це важливий індикатор, він узгоджений з президентом”, – заявив прем’єр.

Раніше в. о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець говорила, що Україна нині переживає найбільшу кризу у сфері енергетики за всю історію. А заборгованість перед “Енергоатомом” зросла вже до 5 млрд гривень.

А голова НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг) Валерій Тарасюк говорив, що ціни для споживачів неминуче зростуть. Але поки що тарифи будуть стримувати, хоч це і не ринково.

Відзначимо, що вартість електроенергії повинна була підвищитися для населення ще в 2019-му, коли в Україні запустили вільний ринок в галузі. Але Кабмін тоді заморозив підвищення. Тепер же відбувається так, що через перехресне субсидування одні недоплачують, а інші – переплачують. Тобто за субсидії для населення доводиться переплачувати бізнесу.

Нагадаємо, що зараз українці платять за світло за диференційованим тарифом: перші 100 кВт/год на місяць обходяться по 0,9 грн, кожен наступний – по 1,68 грн. У НКРЕКП раніше запропонували усереднити тариф на рівні 1,4 грн. Таким чином ймовірне подорожчання планувалося на 30%.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман