TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

МЗС забороняє мешканцям Тернопільщини виїжджати за кордон

Опубліковано: 13.05.2020 12:54
МЗС забороняє мешканцям Тернопільщини виїжджати за кордон
Посольство Великої Британії в Україні стверджує, що офіційний Київ повідомив партнерів про заборону для виїзду своїх громадян без окремого дозволу, втім, про дозволи МЗС у повідомленні вже не йдеться. Відповідне повідомлення про це розміщене на офіційній сторінці посольства у facebook, повідомляє “Європейська правда”.
“Українська влада проінформувала нас, що лише громадяни України з постійним місцем проживання у інших державах матимуть можливість залишити територію України”, – йдеться у повідомленні дипмісії (скріншот станом на неділю, 13:00).

У неділю вранці, після медійного розголосу, британська дипмісія оновила своє повідомлення (скріншот). Початково стверджувалося, що українці, які мають відповідні документи, повинні отримати дозвіл для виїзду від МЗС. У відредагованій версії цієї фрази немає, але йдеться про те, що статус громадян як тих, що мають дозвіл на проживання у ВБ, має бути підтверджений, пише Бізнес Компаньйон.

Посольство бере на себе сприяння у цьому підтвердженні, якщо отримає від громадян України дані про заплановану поїздку не пізніше ніж за 72 години до запланованого вильоту чартерного рейсу або перетину наземного кордону.

“Українським громадянам, які мають дозвіл на проживання у Великій Британії, і які хочуть туди прямувати, повинні верифікувати цей статус. Посольство Великої Британії підтримуватиме цей процес, інформуючи МЗС про вашу заплановану подорож та направляючи до них інформацію про ваш статус як резидента Сполученого королівства”, – заявила дипмісія, зауваживши, що новий порядок стосується прямих перельотів до Британії, перельотів до інших країн, звідки відкрите сполучення із Британією, а також виїздів через наземний кордон (очевидно, йдеться про тих, хто планує подорожувати через Мінськ, інші сусіди України закрили свої кордони).

В МЗС вже пояснили, що вони є лише комунікаторами у цьому процесі та не надають відповідних дозволів чи заборон.

Посольство відкрило можливість таких звернень про виїзд з України лише тих, хто має британський Biometric residence permits  і наголосило що не зможе сприяти тим, має візи будь-якого класу, але не має BRP. Це робить неможливим, зокрема, виїзд сезонних робітників до Британії за даною процедурою. Щодо них, як відомо, проводяться окремі переговори на рівні уряду

“Європейська правда” має повідомлення також від інших країн про проблеми з виїздом навіть тих громадян, що мають дозвіл на постійне проживання, та про потребу узгоджувати їхні списки через МЗС. Варто зауважити, що українська влада публічно не повідомляла про зміни у правилах виїзду, пише Європейська Правда. 

Як відомо, раніше спроби України обмежити виїзд заробітчан призвели до скандалу (детальніше у статті “Назад до СРСР: чому заборона рейсів для заробітчан стосується всіх“), після чого уряд пішов на часткові поступки, призначивши віцепрем’єра Пристайка відповідальним за переговори з іншими країнами, які захочуть запросити українських працівників.  В МЗС стверджували, що у якості посередника збирають та передають Пристайку інформацію про заплановані рейси із заробітчанами.

Уряд Дениса Шмигаля раніше також намагався отримати право на запровадження повної заборони на виїзд, однак його ініціатива зустріла критику експертної спільноти як неконституційна та сумнівна за користю (Детальніше – у статті “Забороняю, бо можу!”: що не так із законопроєктом про обмеження права виїзду за кордон).


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман