TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Українські туроператори змінили правила виплати компенсацій та скасування турів

Опубліковано: 02.04.2020 19:03
Українські туроператори змінили правила виплати компенсацій та скасування турів

Найбільші туроператори України за анульовані через карантин подорожі гроші не повернуть.

Карантин в Україні через коронавірус був визнаний форс-мажором, що дало можливість туристичним операторам відмовляти клієнтам, які вимагають повернути кошти, витрачені на покупку турів.

Як аргумент використовується рішення Кабміну про заборону покидати Україну і скасування турів з 17 березня по 23 квітня.

Втім, бажаючім повернути гроші за подорожі, які мають відбутися після 23-го, також не вдасться це зробити. Про це передає rbc.ua.

Фактично туроператори з минулого тижня не повертають гроші тим, хто вирішив відмовитися від раніше придбаних путівок на найближчі місяці.

Найбільші українські туроператори “Join UP!”, “PEGAS Touristik”, “Coral Travel” і “TEZ TOUR” в якості альтернативного варіанту – щоб гроші мандрівників “не згоріли” – пропонують перебронювання туру. У цьому випадку ціну вартості скасованої путівки компанії обіцяють зарахувати для купівлі будь-якої іншої від цього ж туроператора.

Два турагента на умовах анонімності розповіли виданню, що клієнти масово хочуть скасувати тури, які припадають на травень-липень. Але компанії нікому не повертають гроші, а вмовляють туристів перенести на більш пізні дати. Більшість туроператорів пропонують переносити поїздки на період до 31 жовтня 2020 року.

Варто зазначити, що форс-мажор не поширюється на дати за межами офіційного карантину, а туристичні компанії скористалися нюансом розрахунку штрафних санкцій. Туроператори змінили правила розрахунку суми грошей при відмові від туру за ініціативою туриста. Компанії можуть не повернути туристу суму, рівну фактично понесеним витратам.

Ця сума може становити до 100% вартості туру незалежно від дати майбутньої поїздки. Тобто гроші можуть взагалі не повернути.

Турагент пояснює, що головна незручність для клієнтів в тому, що розрахунок розміру фактично понесених витрат здійснюється в індивідуальному порядку після ануляції туру. Турист, скасовуючи подорож, не знає розмір можливої компенсації від туроператора.

Раніше ж під час відмови від поїздки клієнтам поверталася повна або часткова вартість путівки, у залежності від того, скільки часу залишилося до дати поїздки.

Державне агентство розвитку туризму підтримало туроператорів.

“У зв’язку з глобальним поширенням коронавирусной інфекції Державне агентство розвитку туризму рекомендує громадянам України звернутися до туроператорів з проханням перебронювати поїздки, заплановані на період дії карантину”, – йдеться в листі, яке агентство розіслало туристичним компаніям.

Окремо агентство рекомендує зупинити продаж нових турів із датою початку подорожі раніше за 23 квітня 2020-го і попереджає, що термін заборони можуть продовжити відповідно до епідеміологічної ситуації в світі.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман