TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Протилежність любові – байдужість

Опубліковано: 01.04.2020 16:03
Протилежність любові – байдужість

Існує думка, що протилежність любові – ненависть. Але для мене це байдужість. Найстрашніше, коли тобі просто немає діла до іншого.

Байдужість начебто має захищати нас від болю, але по суті вона провадить до ще більшого болю і руйнування, пише Ровесник.

В Біблії знайдемо історію про чоловіка, який лежав весь в крові на узбіччі. Самарянин не зміг пройти повз нього. Ісус сказав, що він поставився до пораненого як до ближнього і ми повинні ставитися так до всіх людей, які поруч з нами.

Що мав на увазі Ісус? Нам слід шукати побитих людей на узбіччі доріг?

Можливо. А як щодо людей, чиї рани не фізичні? Як щодо знедолених і тих, які страждають депресією? Тих, хто зазнав емоційного насильства? Тих, хто втратив сенс життя?

Я вірю, що ми покликані допомагати не тільки тим, чиї рани фізичні. Найбільше смертей відбувається не через хвороби або нещасні випадки: на першому місці – суїцид. Статистика жахлива, деякі джерела пишуть, що від самогубств гине 10 осіб на годину! Десять людей! На шістдесят хвилин!

Це люди, які втратили будь-яку надію і віру. Я впевнена, що якщо ми відірвемося від свого власного світу і будемо звертати увагу на людей (наприклад, в громадському транспорті) і говорити з ними – статистика зміниться. Адже у нас, як у віруючих людей є надія, у нас є Христос і та любов, яку Він дає.

Той, хто запалює світильник, не ховає його під ліжко. Чи має сенс те, що ми, знаючи радісну звістку, знаючи послання надії, мовчимо?

Якщо ми не говоритимемо, що є надія, є життя, є Той, Хто зцілить усі рани, якщо ми не приймемо таких людей в сім’ю і не станемо їм по-справжньому опорою і підтримкою, хтось інший скаже їм, що надії немає та їхнє життя безглузде. Найбільша брехня, в яку вірять самогубці, – те, що їх вчинок приверне до них увагу … але занадто пізно.

І на жаль, я не кажу лише про людей за межами церкви, але і всередині. Нас оточує так багато людей, яким життєво необхідна наша допомога. Спробуймо змінювати світ тим, що будемо уважніші до ближніх.

Адаптація Тетяни Трачук


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман