TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

«Я дав клятву»: 85-річний анестезіолог повернувся на роботу для боротьби з COVID-19

Опубліковано: 31.03.2020 13:03
«Я дав клятву»: 85-річний анестезіолог повернувся на роботу для боротьби з COVID-19

Доктор є почесним професором Університету Падуї й одним з найбільш шанованих італійських лікарів.

В Італії 85-річний анестезіолог Жампьеро Жирон повернувся до роботи в лікарні через 35 років, щоб допомогти впоратися з новим коронавірусом COVID-19. Доктор є почесним професором Університету Падуї й одним з найбільш шанованих італійських лікарів. 14 грудня 1985 року він брав участь у першій пересадці серця в країні, передають Патріоти України з посиланням на італійські ЗМІ.

“Коли ви вирішуєте стати лікарем, ви повинні втручатися. Я дав клятву. Боїшся захворіти? Тоді краще не ставай лікарем”, – підкреслив чоловік.

“Кілька тижнів тому начальник Падуанського району зателефонував мені і запитав, чи може сфера охорони здоров’я розраховувати на мій досвід. Від того дня я завжди живу з моїм мобільним телефоном під рукою.

Вони можуть зателефонувати мені в будь-який час, і я, в разі необхідності, готовий піти. Я вважаю це обов’язком: незалежно від віку, лікарі можуть змінити ситуацію на цьому етапі. Хоча моя клятва Гіппократу була давним-давно, вона ніколи не закінчується”, – розповів Жирон.

Доктор народився в Падуї, але виріс у Венеції. Жирон був засновником Інституту анестезіології та реаніматології Університету Падуї. Час від часу він повертався в операційну, щоб закрити “вікна” в графіку лікарні.

“Я знаю, що найбільш схильними до ускладнень, викликаним коронавірусом, є літні люди. Але в мене хороше здоров’я, і, навіть якщо в мене мало роботи, я роблю щеплення від грипу щороку. Коротше кажучи, мені не страшно”, – сказав лікар.

“Я не засуджую тих, хто мислить інакше. У моєму віці я зрозумів одне: немає нічого гіршого, ніж примушувати когось, хто не хоче, входити до операційної”, – підкреслив Жирон.

Він додав, що сподівається: природне підвищення температури, пов’язане з сезонністю, негативно вплине на вірус.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман