TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

«ПриватБанк» не повернуть колишнім власникам: Рада зробила крок до ухвалення важливого закону

Опубліковано: 31.03.2020 12:36
«ПриватБанк» не повернуть колишнім власникам: Рада зробила крок до ухвалення важливого закону

Верховна Рада на позачерговому зібранні у понеділок, 30 березня, прийняла законопроект, що регулює роботу банківської діяльності, передають Патріоти України.

За таке рішення у першому читанні і за основу проголосували 267 депутатів. Відзначимо, що ініціатором законопроєкту №2571 є екс-прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Головне:

  • законопроєкт гарантує неповернення виведених із ринку банків до колишніх власників (зачепить усі фінустанови);
  • банк або інші особи можуть оскаржити в суді в установленому законодавством порядку рішення НБУ;
  • оскаржити можна тільки за Кодексом адміністративного судочинства (колишні власники “Привату” подали позови до судів як господарської, так і адміністративної юрисдикції);
  • якщо рішення НБУ про ліквідацію, націоналізацію оскаржують, це не відновить того становища банку, яке існувало до ухвалення відповідного рішення НБУ (тобто до колишніх власників він не повернеться);
  • оскарження не може бути підставою для визнання недійсними угод чи інших дій, вчинених під час процедури виведення неплатоспроможного банку з ринку/ліквідації банку;
  • оскарження не породжує будь-яких прав у осіб, які були учасниками банку на момент ухвалення такого рішення, крім права на відшкодування завданих збитків;
  • обов’язок довести збиток покладений на колишніх власників фінустанови, які хочуть компенсацію;
  • відшкодування втраченої вигоди здійснюється в розмірі прибутку, який акціонер банку міг би реально отримати, а ухвалене рішення НБУ стало єдиною причиною, що позбавила його цього прибутку;
  • відшкодування шкоди здійснюється в грошовій формі. Відшкодування іншим способом (передання речі того ж роду та тієї ж якості тощо) не допускається.

Як відомо, Україна і Міжнародний валютний фонд узгодили позиції щодо законопроекту про неповернення банків екс-власникам. Згодом, 24 березня уряд зареєстрував компромісну версію проекту закону. Як відзначають джерела, робота над законопроектом зводилася до того, щоб очистити його від зайвого. В окремих випадках, які регулюють відносини неплатоспроможного банку з екс-акціонерами, він навіть жорсткіше попереднього проект закону.

“З документа виключені всі другорядні норми, щоб текст не був надто великим. Істотно переглянули питання судових процедур і порядку відшкодування шкоди. Зараз в проекті більше процедурних гарантій, що банки не повернуться колишнім власникам. Акціонери отримають право лише на компенсацію в грошовій формі”, – зазначили в уряді.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман