TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Сценарії для економіки України

Опубліковано: 29.03.2020 19:33
Сценарії для економіки України

Через пандемію коронавірусу світ входить в нову економічну кризу. Про це повідомила консалтингова компанія Capital Times, оновивши макроекономічний прогноз для України.

Перший сценарій. Україна відновить співпрацю з МВФ в 2020 році, а епідемію COVID-19 вдасться приборкати до початку III кварталу. Нацбанк і Мінфін будуть продовжувати помірну політику, падіння ВВП складе 4%, пише news.finance.ua.

Курс. Середньорічний курс долара зросте до 30,3 грн (на піку складе 35 грн/дол.), а інфляція – до 10,5%.

Другий сценарій. Песимістичний сценарій можливий за умови, що співпраця з МВФ не відновиться, або якщо фіскальне стимулювання з боку уряду буде надлишковим. Також багато що залежить від глибини світової кризи. У такому випадку ВВП України до кінця 2020-го може впасти на 10%.

Курс буде на рівні 32,6 грн, піднімаючись на піках до 45 грн, інфляція прискориться до 16,5%.

Економічний підйом почнеться з IV кварталу. – при оптимістичному сценарії. Доларовий ВВП України постраждає незначно (мінус 2,8%, або 150 млрд дол.), валютні резерви збережуться на рівні 20,1 млрд дол.

Керівний партнер Capital Times Ерік Найман пояснив: “Зараз нам кажуть, що поборють коронавірус, напевно, тільки десь до серпня. Але восени знову ускладняться погодні умови, знову ризики грипу, і, на жаль, є висока ймовірність, що те, що ми зараз переживаємо, – це легка прогулянка перед тим, що ми переживемо взимку 2021 року, коли на ринок вийде “коронавірус №2”, що мутував, можливо, ще з більшими ускладненнями”, – говорить Ерік Найман.

“Що сталося у світовій економіці, – таке трапляється раз на сто років. Ми зараз перебуваємо в унікальній ситуації. А унікальна ситуація, унікальні кризи – це ще й унікальні можливості. Тому будьте оптимістами. Дивіться на те, що відбувається з позитивного боку і шукайте, як на цьому можна заробити”, – порадив Ерік Найман.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман