TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Чума в Лісабоні: місто врятоване святим іменем Ісуса

Опубліковано: 29.03.2020 19:50
Чума в Лісабоні: місто врятоване святим іменем Ісуса

У 1432 році в Лісабоні вибухнула спустошлива чума. Усі, хто міг, із жахом утікали з міста і таким чином розносили чуму по всіх закутках Португалії.

Життя тисячі чоловіків, жінок і дітей різних суспільних верств скосила ця жорстока хвороба. Епідемія була настільки небезпечною, що люди вмирали всюди: за столами, на вулицях, у будинках, в магазинах, на ринках, у храмах…

За словами істориків, вона спалахувала, як блискавка, від людини до людини, чи то від плаща, капелюха, чи будь-якого іншого предмету одягу, які використовували вражені чумою. Так багато священників, лікарів і медсестер було зведено в могилу. Тіла багатьох людей лежали незахоронені на вулицях – собаки злизували кров і їли мертвих, в результаті самі заражалися страшною хворобою і ще більше поширювали її серед нещасних людей, пише ДивенСвіт.

Серед тих, хто допомагав умираючим із невгамовною старанністю, був блаженний єпископ Монсеньор Андре Діас, який жив у монастирі святого Домініка. Розуміючи, що епідемія не вщухає, а інтенсивно розросталася з кожним днем, і, втративши надію на людську допомогу, цей святий чоловік спонукав нещасних людей закликати СВЯТЕ ІМ’Я ІСУСА.

Андре Діаса бачили всюди, де б не панувала хвороба. Він закликав, благав хворих і вмираючих так само, як і ще не вражених хворобою, повторювати: “ІСУСЕ, ІСУСЕ”. Напишіть це на картках, казав він, – і носіть зі собою; кладіть їх вночі під подушки; прикріплюйте до ваших дверей; але над усе постійно закликайте устами і повторюйте у ваших серцях це наймогутніше Ім’я ІСУС”.

Він ходив, як ангел миру, наповнюючи хворих і вмираючих відвагою і довірою. Бідні страждальці відчували в собі нове життя, прикликаючи Ісуса,і носили на грудях і в кишенях ці картки.

Скликаючи людей до великої церкви Св. Домініка, єпископ знову розповідав їм про силу Ісусового Імені й благословляв воду в Святе Ім’я Ісуса, наказуючи всім людям покропити себе нею, а також покропити нею обличчя хворих і вмираючих. Чудо з чудес! Хворі виздоровлювали, вмираючі поставали з агоній,чума зникала, і за кілька днів місто було звільнене від найжахливішого лиха, яке коли-небудь там було.

Новина поширилася по цілій країні і всі одностайно почали взивати Ім’я Ісуса. За неймовірно короткий час вся Португалія була визволена від страхітливої хвороби.

А вдячні люди, пам’ятаючи про чуда, свідками яких вони стали, проявляли свою любов і довіру в Ім’я нашого Спасителя,так що у всіх своїх турботах, у всіх небезпеках, коли різні нещастя загрожували їм, вони закликали Ім’я Ісуса. У церквах створювалися братства, щомісяця відбувалися процесії та посвячувалися нові престоли на честь цього Святого Імені, бо найбільше лихо, яке коли-небудь спадало на країну, перетворилося на найбільше благословення.

Довгими століттями ця велика довіра до Ісуса, жила в Португалії, а відтак поширилась до Іспанії,Франції і по цілому світі.

Джерело


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман