TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Коли переводять годинники на літній час і як до цього підготуватися

Опубліковано: 27.03.2020 12:03
Коли переводять годинники на літній час і як до цього підготуватися

Щороку в Україні переводять стрілки годинників на літній і зимовий час. 2020-й рік не став винятком і вже наприкінці березня українці перейдуть на літній час.

Переведення годинників здійснюється головним чином для того, аби людина могла працювати, використовуючи при цьому менше штучного освітлення, – пише Уніан.

Коли в Україні переводять годинники

В Україні перехід на літній і зимовий час регламентується постановою Кабінету міністрів №509 “Про порядок обчислення часу на території України” від 13 травня 1996 року. Згідно із нею, датою переходу на літній час щорічно є остання неділя березня.

Таким чином, переведення часу відбудеться у ніч з суботи, 28 березня, на неділю, 29 березня. Цієї ночі о 3:00 українці перемістять стрілки годинників на одну годину вперед. Тож, вставати доведеться раніше, пише 12kanal.com.

Як підготуватися й полегшити перехід на літній час

Людський організм, на думку вчених, набагато легше переносить перехід на зимовий час, ніж на літній. Все через те, що стрілки годинників переводять на годину вперед, а отже – люди менше сплять. Так, переведення годинників може викликати дратівливість і перепади настрою. А у людей, які страждають від серцево-судинних і хронічних хвороб, може спричинити проблеми зі здоров’ям.

Аби мінімізувати стрес від переходу на літній час, лікарі рекомендують за тиждень до цього почати регулярно гуляти на свіжому повітрі і лягати спати приблизно на 30 хвилин раніше, ніж зазвичай, поступово готуючи організм до змін. Крім того, слід дотримуватися правильного раціону харчування, виключити навантаження на організм алкоголем і шкідливою їжею, а також пити багато рідини. І звісно ж, потрібно висипатися. Дорослій людині для повноцінного відпочинку треба не менш ніж 7-9 годин сну, для дітей – 9-10 годин.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман