TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Стоматологи назвали незвичні причини пожовтіння зубів

Опубліковано: 26.03.2020 16:03
Стоматологи назвали незвичні причини пожовтіння зубів

За словами експертів, на відтінок зубної емалі справляє визначальний вплив генетична схильність і не тільки.

Жовтий відтінок зубів часто дратує людей, так як більшість мріє мати білосніжну усмішку. Однак стоматологи встали на захист жовтих зубів і закликають не турбуватися через їх наявність, передають Патріоти України.

На сторінках журналу «Вісник Здоров’я» лікарі заявили: жовтуватий відтінок зубної емалі – це абсолютно нормальне явище. «Він не є ознакою наявності проблем в діяльності організму. Природний колір дентину саме жовтий, тому людям не потрібно переживати, якщо їх зуби не такі білі, як у інших», – констатували фахівці.
За словами експертів, на відтінок зубної емалі справляє визначальний вплив генетична схильність. Якщо у когось з батьків колір зубів далекий від білого, значить, дитина буде власником жовтої зубної емалі, зазначили науковці.
Іншим серйозним фактором, що впливає на відтінок зубної емалі, стоматологи назвали вживання готових продуктів, особливо тих, що містять цукор: його часте вживання веде до її пожовтіння.
«В емалі є пори, і харчові барвники, що містяться в багатьох оброблених продуктах, проникають в них, сприяючи зміні кольору. Медикаменти та лікарські засоби теж можуть змінити зубну емаль. Особливо це помітно при тривалому прийомі препаратів тетрациклінової групи», – повідомили лікарі.

Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман