TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Борти з тестами, масками і ШВЛ будуть приземлятися в Борисполі через день: Завтра в Україну прилетить новий літак з Китаю

Опубліковано: 26.03.2020 12:17
Борти з тестами, масками і ШВЛ будуть приземлятися в Борисполі через день: Завтра в Україну прилетить новий літак з Китаю
Другий борт доставить в Україну 100 тисяч ПЛР-тестів, які, на відміну від експрес-тестів, можуть точно поставити діагноз по коронавірус.

Завтра другий рейс з Китаю з медичною допомогою приземлиться в Україні. Він привезе нову партію тестів, ШВЛ, масок і інших речей, необхідних для боротьби з коронавірусом. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, передають Патріоти України з посиланням на видання Страна

“Це казахський “Боїнг”. Він уже вилетів з Астани в Китай. Він завантажиться і завтра вже буде в Києві. В подальшому борти будуть приземлятися в Україні через день”, – сказав Кирило Тимошенко.
За його словами, другий буде завантажуватися не в Гуанчжоу, як перший, а в невеликому аеропорту недалеко від цього міста. “Це більш зручно і швидко з точки зору логістики і завантаження борту. Гуанчжоу – це величезний аеропорт, де приземляється і злітає велике число рейсів. І там складно багато речей було вирішувати. У невеликому аеропорту все буде швидше”, – говорить Тимошенко.
За його словами, другий борт доставить в Україну 100 тисяч ПЛР-тестів, які, на відміну від експрес-тестів, можуть точно поставити діагноз по коронавірус. Першим рейсом було доставлено з Китаю 50 000 ПЛР-тестів. “Крім того, з Південної Кореї протягом двох днів в Україні надійде ще 100 000 таких тестів. Тобто скоро у нас буде 250 тисяч ПЛР-тестів.
Планується ще кілька таких партій з-за кордону”, – уточнив Кирило Тимошенко.
Крім того, як сказав Тимошенко, вже почалося виробництво вітчизняних ПЛР-тестів для проведення полімеразної ланцюгової реакції, які надійдуть в медустанови орієнтовно через 10 днів.
Він заявив, що зараз усі регіони України вже отримали необхідні ПЛР-тести і реагенти для проведення досліджень зразків біоматеріалу. “За нашою інформацією, сьогодні в кожній області повинні заробити лабораторії ПЛР-діагностикою. Ми їх забезпечили необхідними системами тестування, обладнанням і реагентами. Це дозволить збільшити кількість досліджень”, – сказав Кирило Тимошенко.
Також, за його словами, завтрашнім рейсом в Україні має бути доставлено 280 000 респіраторів, 30 000 захисних костюмів, а також значна кількість медичних масок, які незабаром надійдуть у мережі аптек.

Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман