TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Українців закликають завтра долучитися до Дня загальної молитви і посту за Україну

Опубліковано: 24.03.2020 19:03
Українців закликають завтра долучитися до Дня загальної молитви і посту за Україну
25 березня 2020 року представники Православної Церкви України оголосили Днем загальної молитви і посту за Україну. Усіх вірян, в різних куточках країни, просять доєднатися до спільної молитви.

“Долучаючись до заклику Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, ми поділяємо крайню стурбованість та усвідомлюємо всю складність нинішньої ситуації. Тож закликаємо усіх вірян, у кожному куточку України, в цей день, залишаючись кожен у місці свого перебування, приєднатися до подвигу посту (для тих, кому дозволяє стан здоров’я) та спільної молитви, щоби єдиними вустами попросити у Господа захисту від цієї згубної хвороби, допомоги у боротьбі з пандемією, а також помолитися за медичних працівників та всіх, хто жертовно служить ближнім.

Пережити цей час скорботи й випробувань допоможе нам щира молитва. З нею в серці закликаємо усіх усвідомлено прийняти подвиг самообмеження, берегти найцінніший дар життя, турбуючись про захист рідних і ближніх. Віримо, що з Божою допомогою виклик, що постав перед усіма нами, буде подоланий, зокрема і завдяки особистій відповідальності кожного щодо дотримання рекомендацій та вимог карантину. Піклуймося один про одного, пам’ятаючи настанову Священного Писання: «Носіть тягарі один одного і так здійсните закон Христа» (Гал. 6: 2)”, – йдеться в повідомленні Тернопільської єпархії ПЦУ.

У понеділок, 24 березня 2020 року, Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій оприлюднила звернення, у якому оголосила 25 березня днем загальної молитви і посту за Україну в зв’язку з карантином з метою недопущення поширення коронавірусу.

Зауважимо, що християни західного обряду 25 березня відзначають свято Благовіщення Пречистої Діви Марії, пише ternopoliany.te.ua.

У неділю, 22 березня 2020 року, Папа Римський Франциск закликав усіх християн світу об’єднатися у середу, опівдні 25 березня, у молитві “Отче наш” у відповідь на пандемію коронавірусу. Він також оголосив, що в п’ятницю, 27 березня, з балкона собору Святого Петра особисто зачитає Слово Боже, потім буде поклоніння Святим Дарам з повним відпущенням гріхів. Потім буде поклоніння Святим Дарам з повним відпущенням гріхів. Це винятковий факт, оскільки Urbi et Orbi звучить тільки на Різдво, Великдень і під час виборів нового понтифіка. На площі перед собором Святого Петра у час молитви не буде людей.

Раніше Ватикан вирішив відпустити гріхи католикам, що заразилися коронавірусом, їхнім родичам, їхнім лікарям і всім, хто за ними доглядає і ризикує заразитися заради допомоги ближньому. Католицька Церква також пообіцяла відпустити всі гріхи католикам, які помирають, якщо вони цього хочуть і якщо вони в житті регулярно вимовляли хоча б деякі молитви.

Також повідомлялося, що всі великодні богослужіння Папи Римського Франциска у квітні відбудуться без присутності вірян.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман