TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Здав 1600 радянських шпигунів! Спливла вражаюча історія найуспішнішого американського агента

Опубліковано: 18.02.2020 11:30
Здав 1600 радянських шпигунів! Спливла вражаюча історія найуспішнішого американського агента

Спеціальний агент ЦРУ Дмитро Поляков передав західній розвідці більше 20 ящиків з секретними документами і здав 1600 агентів радянських спецслужб. Він 25 років працював в радянському ГРУ, ставши одним з найуспішніших “кротів” в історії.

Про безпрецедентний подвиг Полякова, відомого під псевдонімом “Бурбон”, розповів “Рамблер”, передають Патріоти України.

Будучи ветераном Другої Світової війни, кавалером орденів Червоної Зірки і Вітчизняної війни, Поляков демобілізувався в званні майора і після успішного навчання на курсах Генштабу СРСР, був направлений на службу в ГРУ, де почалася його кар’єра розвідника.

Причиною, через яку Поляков став працювати на США, стала злочинна жадібність радянської розвідки. У 60-х роках, коли він працював в США, в представництві Радянського Союзу в Військово-штабному комітеті Організації Об’єднаних Націй, у Полякова захворів тримісячний син. Дитині була потрібна термінова операція, яка коштувала 400 доларів, але в ГРУ йому відмовили в допомозі.

Незабаром після цього, в 1961 році Поляков зв’язався з агентом ФБР, запропонувавши свої послуги. Спочатку він здав Бюро декількох шифрувальників, які працювали під прикриттям в радянських представництвах в Америці. Вдруге Поляков передав інформацію про п’ятдесят агентів ГРУ і КДБ, які діяли в США. Згодом він не тільки повідомляв в ФБР інформацію про нелегальних агентів радянської розвідки, але і передавав секретні документи, які згодом використовувалися американцями в якості навчальних посібників.

Через рік успішної співпраці з ФБР, Дмитро Поляков почав працювати на ЦРУ. З Центральним Розвідувальним Управлінням агент, під псевдонімом “Бурбон”, співпрацював аж до 1986 року. Поляков поставляв в США інформацію про численні агентів і операціях ГРУ, викрадав і переправляв в Штати різні секретні документи. Однією з найбільш успішних його операцій стала доставка в Америку телефонних довідників Генштабу СРСР і ГРУ.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман