TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Накопичувальні пенсії в Україні: На яку надбавку і коли можна розраховувати

Опубліковано: 18.02.2020 11:06
Накопичувальні пенсії в Україні: На яку надбавку і коли можна розраховувати

Якщо в Україні відбудеться пенсійна реформа і накопичувальні пенсії стануть обов’язковими, то українці зможуть розраховувати на надбавку до виплат, але все буде залежати від суми зарплати і внеску, передають Патріоти України.

У законопроекті прописано, що всі працюючі громадяни в обов’язковому порядку будуть перераховувати в рахунок майбутніх пенсій не менше 1% від зарплати, але за бажанням відсоток відрахувань можна збільшувати. Тобто, з мінімальної зарплати в 4,7 тис. гривень потрібно буде щомісяця платити 47 гривень, а з середньої (близько 12,3 тис. гривень) – 123 гривні.

Роботодавцям доведеться платити ще по 2% від зарплати кожного співробітника, а якщо людина прийме рішення відраховувати на пенсії більше 1%, то виростуть і платежі з працедавців – до 5%.

Відзначається, що розмір майбутньої накопичувальної пенсії буде залежати від суми внесків, строків накопичення і т.д. Якщо людина буде платити внесок із зарплати в 4700 гривень, то за рік набіжить близько 1700 гривень (за умови, що ви платите 1%, а роботодавець – 2%), а за 10 років -17 тис. гривень. Тобто, українці, які почнуть відкладати на пенсію в 50 років і будуть отримувати доплати ще 20 років на заслуженому відпочинку, можуть розраховувати лише на додаткові 70 гривень на місяць.

Якщо ж платити внесок з середньої зарплати, яка на даний момент – 12,3 тис. гривень, то за рік можна накопичити близько 4,4 тис. гривень. За умови, що людина почне відкладати в 40 років, на момент виходу на пенсію на її рахунку буде більше 88 тис. гривень, а цього вистачить на 366 гривень доплат протягом наступних 20 років.

Для тих, хто тільки починає кар’єру і почне відраховувати на пенсію з 25 років, є шанс до виходу на заслужений відпочинок накопичити 154 тис. (за умови відрахувань з середньої зарплати в 12,3 тис.). А це близько 640 гривень до пенсії.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман