TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Зарплата, як у Польщі: Скільки зароблчяють поляки, і яка у них різниця з українцями

Опубліковано: 13.02.2020 10:49
Зарплата, як у Польщі: Скільки зароблчяють поляки, і яка у них різниця з українцями

Президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче в Україні такий же рівень зарплат, як і в Польщі. Про це він розповів в оприлюдненому 11 лютого на сторінці Офісу президента інтерв’ю.

У цьому інтерв’ю Зеленський зазначає, що саме підвищення зарплат стане мотивацією для близько двох мільйонів українців повернутися із Польщі та працювати в Україні. Він також підкреслює, що хоче досягти хоча б рівня у 70% польських зарплат, повідомляє Ровесник.
ТСН порівняла офіційні дані щодо зарплат в Україні та Польщі за різними професіями.
Середня зарплата у поляків більша за українську у понад 2 рази і в гривневому еквіваленті становить 30920 гривень. У грудні 2019 року середня зарплата в Україні становила 12264 гривні, що становить усього 40% польської зарплати. Щоб досягти рівня 70% польських зарплат, українська має бути щонайменше 21600 гривень.
Найбільше поляки заробляють у галузі інформації та телекомунікаціях. На 2 місці – фінансова та страхова діяльність. В Україні ж ті, хто працюють у галузі фінансової та страхової діяльності, заробляють найбільше. Водночас, доходи в українському державному управлінні вищі за галузь інформації та телекомунікацій.

У середньому українські зарплати на 60% нижчі за польські. Найбільший розрив у зарплатах є у галузях сільського господарства (72,5%), охорони здоров’я (72,4%) та операцій з нерухомим майном (69,6%). Водночас найменший – у галузі державного управління та оборони (44,9%).

Варто зазначити, що грудень в Україні є традиційно завищеним у питанні статистики і вирахування середньої заробітної плати. Це пов’язано із закриттям річних бюджетів та виплат премій або 13-х зарплат. Для прикладу – у жовтні та листопаді 2019 року середня зарплата в Україні не перевищувала 10700 гривень, а особливо ця різниця помітна у галузі державного управління – там груднева середня зарплата майже на 5 тисяч вища, аніж за попередні місяці. Таким чином, у середньому польські зарплати ще на 10-15% вищі від попередніх розрахунків.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман