TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Молодий викладач з Тернополя потребує допомоги: українські лікарі розводять руками (документи)

Опубліковано: 13.02.2020 18:03
Молодий викладач з Тернополя потребує допомоги: українські лікарі розводять руками (документи)
Біда приходить несподівано, не дає часу оговтатись і тим, хто цінує життя, потрібно хапатися за будь-яку можливість врятуватися. Так, ще трохи більше року тому 29-річний тернополянин Тарас Василишин і подумати не міг, що боротиметься із важкою недугою, яка назавжди поділить його життя на до і після…

Близько року тому у молодого хлопця виявили саркому колінного суглоба. Тоді Тарас пережив 4 курси хіміотерапії до операції. Далі лікарі поставили йому ендопротез, паралельно тривала і хіміотерапія. Після 9-го курсу медики діагностували у Тараса метастази в легенях,  одна з них практично повністю уражена. Стан здоров’я молодика продовжував погіршуватися і це не дозволяє далі продовжувати лікування шляхом хіміотерапії. Біопсія ж показала, що є новоутворення у м’яких тканинах, пише ternopoliany.te.ua.

Наречена Тараса — Тетяна каже, що столичні лікарі не давали йому більше трьох місяців. Та він вижив і продовжує відчайдушно боротися за життя. В Україні медики не дають втішних прогнозів, мовляв, шанси на одужання мізерні. Та рідні знайшли клініку в Ізраїлі, яка дала ім. надію.

“Там пропонують імунотерапію, біо-,таргентну-, та хіміотерапії. Та все це вартує великих коштів, яких вже просто немає. Лише на першому етапі, коли проводять аналізи, потрібно 4 тис. 400 доларів. Подальші суми не озвучують, адже для початку мають встановити точний діагноз та призначити лікування”, — розповідає Тетяна Райца.

Колектив Тернопільського технічного ліцею, де Тарас Василишин працював два роки викладачем інформатики, лише теплими словами згадує молодого та амбітного колегу, якого так любили студенти. Друзі Тараса теж відгукуються про нього, як про надзвичайно відкриту, світлу людину з щирим серцем та неабиякою силою волі.

«Я Тараса знаю ще зі школи, потім ми разом навчались в університеті і так склалося, що попри різні злети і падіння в наших відносинах я можу з впевненістю сказати, що він мій найкращий друг і справжній козак, який буде боротись до кінця незважаючи ні на які перешкоди. Він мужньо бореться із хворобою от уже майже рік, провів надзвичайно велику кількість дуже важких хіміотерапій, багато людей не витримують і знаються на 8 або 9, Тарас же витримав 14, проте вони не дали результату і українські лікарі розводять руками. Але він готовий боротись надалі і так можливість є — ізраїльські лікарі пропонують різні новітні методи лікування від імунотерапії до торакального лікування тощо. Тому я звертаюсь до всіх хто має можливість не залишайтеся осторонь допоможіть, йому побороти цю складну недугу», — каже журналістам сайту “Тернополяни” товариш Сергій.

«Майже рік тому я покликав друзів до себе на день народження. Тарас тоді жалівся на біль в нозі. Через пару тижнів вже ходив на костилі. Ніхто і подумати не міг в той час, що все так серйозно.  Після операції на нозі і першого курсу хімії всі чекали його одужання, він планував весілля, повернутись до занять спортом. Зараз же мій друг бореться за життя. Віримо, що він поправиться», — додає друг Юрій.

«З Тарасом дружимо вже більше 12 років, також разом працювали. За цей час було багато життєвих ситуацій, в яких він, як справжній друг, міг щиро порадіти разом зі мною, а в скрутні хвилини підтримати і допомогти. Завжди відповідально ставився до роботи і завжди йшов вперед незважаючи на труднощі чи проблеми. З таким настроєм він вже рік бореться з раком. Давайте допоможемо йому побороти цю недугу і не будемо лишатися осторонь», — говорить ще один друг Тараса — Назар, який закликає небайдужих допомогти фінансово.

Для того, аби долучитися до збору коштів, які так необхідні тернополянину сьогодні, рідні та близькі просять надсилати гроші на карткові рахунки Тараса:

ПриватБанку: 4149 4993 4581 1515 (Василишин Тарас) UAH

4149 4993 4581 1531 (Василишин Тарас) USD

Монобанку:

5375 4141 0694 7491 (Василишин Тарас) UAH

5375 4199 0259 2680 (Василишин Тарас) ЕUR

5375 4179 9987 4557 (Василишин Тарас) PLN

P.S. Людям, які переказують кошти з-закордону на одну з валютних карток рекомендують робити це swift-платежем.

Не будьмо байдужими — кожна гривня — це шанс для молодого хлопця на здорове та повноцінне життя, на яке у Тараса ще стільки амбітних планів…

t2.jpg t3.jpg

t1.jpg t4.jpg


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман